Fábri ismét nyerni tudott


ATLÉTIKA – IV. Beregszászi borvidék félmaraton

A beregszászi városnapok keretében az Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ szervezésében negyedik alkalommal került megrendezésre a nemzetközi félmaraton, illetve a három és tíz kilométeres futás. Félmaratonon a balassagyarmati Vitalitás SE futója, Fábri Andrea új pályacsúccsal győzött.

Immár három éve, hogy a központ az Amerikai Egyesült Államok Békehadtestének önkénteseivel közösen Ukrajnában megrendezi a Beregszászi borvidék félmaratont, valamint kiegészítő távként a 3, illetve a 10 kilométert. A családias hangulatú versenyen számos nemzet képviseltette magát; az amerikai önkéntesek és a helyi ukrán futók mellett magyar, indiai, orosz és német versenyzők is indultak már.
Az idei versenyre összesen 110-en neveztek. A helyiek mellett Ukrajna 19 megyéjéből, a szomszédos országokból és Amerikából is érkeztek hosszútávfutók. A legfiatalabb versenyző mindössze 7, a legidősebb 66 éves volt. Az egyéni versenyzők mellett három csapat is rótta a kilométereket.
A hölgyek közül a balassagyarmati Fábri Andrea tette meg a leggyorsabban a hozzávetőleg 21 kilométeres távot. Ideje, az 1;25:35 óra egyben új női pályacsúcs is lett. Az első helyezést elért futók az oklevél és kupa mellett egy-egy kerékpárt is kaptak ajándékba.
Ami a futónő csapattársát illeti, a német Uwe Ohnewald (1;38:39 óra) kereken ötperces ezrekkel futotta le egyenletes tempóban a távot, míg Andrea nagybátyja, a gyarmati származású Grapka Emil, a tavalyi verseny abszolút győztese az idén a második helyen ért célba 81 perces idejével.
– Nem számítottunk ennyi szintre, végig hullámzott a pálya. Néhányan el is számították magukat az elején, a végén bele kellett gyalogolniuk. A hőség is nehezítette a helyzetet, de azért a lejtőket sikerült lendületesen megfutnom – nyilatkozta lapunknak a versenyt követően Fábri Andrea.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s