Majcher Emese a bajnok


PÁRBAJTŐR – Diákolimpiai döntő

A salgótarjáni Galba Árpád Vívóegylet sportolója, a SKÁID Beszterce-lakótelepi Tagiskolájának tanulója, Majcher Emese nyerte meg a legfiatalabb párbajtőrözők diákolimpiai döntőjét.

A tanév végén, Szolnokon megrendezett országos finálé első korcsoportjában Vertich Tamás tanítványa volt a mezőny legfiatalabb és legalacsonyabb indulója, fél tucat ellenfele azonban nem tudott túljárni az eszén, így a salgótarjáni lány nyerte a diákolimpiai döntőt. A dobogóra budapesti (Vasas) és debreceni vívó állhatott még fel a besztercés lány alá.

Emese pár nappal később a Bükfürdőn megrendezett olimpici országos bajnokságon is pástra lépett. A törpici korcsoport harminc indulója között a galbás lány a középmezőny végén, a 22. pozícióban zárt (11 asszójából hármat nyert). A bajnokság egyben az idei szezon utolsó versenye volt, azaz megszületett a ranglista végeredménye is. Emese a hat forduló közül négyen indult, a megszerezett pontok alapján az 52 rangsorolt lány között a 21. helyen zárt, 20 ponttal. Azt mindenképp hozzá kell tenni, hogy a ranglista békéscsabai első helyezettje két évvel idősebb a salgótarjáninál, akinek tehát még bőven van ideje bizonyítani – még ebben a korcsoportban is. A másik galbás, a gerincbántalmak miatt Bükfürdőről hiányzó Szabó Zsanett a 87 tagú gyermek ranglista hetedik helyén zárt (58 ponttal) úgy, hogy riválisainál eggyel kevesebb fordulón jelent meg – épp a duplaszorzós ob-t hagyta ki (az eggyel idősebb korcsoportban 16. lett 101 értékelt vívó között). A sorozat következő, hetedik idénye az ősszel kezdődik majd.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s