Koós Brigittát kihagyták a váltócsapatból


TÁJKERÉKPÁR – Világbajnokság, Veszprém

Szombaton fejeződött be a jó egy hétig Magyarországon, Veszprém versenyközponttal lebonyolított X. tájékozódási kerékpáros világbajnokság. A nagyszabású sportszakági viadalon junior, felnőtt és szenior korosztályokban négy földrész 31 országának 480 versenyzője állt rajthoz.

A versenyzők ezúttal sprint, közép és a hosszú távú futamok során, illetve zárásként egy 3×1 fős nemzeti váltócsapat formában küzdöttek meg a világbajnoki címekért

A magyarok, a szenior korosztályban indult Cseh Veronika (Megalódusz SE-Tata) kerékpárosa révén három világbajnoki címet szereztek. Szenior nőknél hosszútávon egy további bronzérmes helyezést is szereztek Marosffy Orsolya révén. Junior fiúknál a veszprémi Horváth Marcell sprint távon ezüstérmes lett, középtávon alig maradt le a dobogóról (4.). Szenior váltócsapatoknál (3×1 fős) a magyarok a 40 éves, és 60 éves férfi korosztályban is bronzérmesek lettek.

Hazánk nemzeti válogatottjában ezúttal helyet kapott a Salgótarjáni Dornyay SE korábbi junior vb ezüstérmes kerékpárosa, Koós Brigitta is, aki az előzetesen benevezett hosszútáv küzdelmében nem állt rajthoz, sprintávon a 42., középtávon pedig a 48. helyen végzett.

A nemzetek közötti pontszerző helyezésre is esélyes eredeti magyar váltócsapatot Kaufmann Brigitta – Koós Brigitta -Füzy Anna nevezték be, de a verseny előtti napon Marosffy Dániel csapatkapitány ezt megváltoztatva, kihagyta a válogatott váltócsapatából Koós Brigittát és helyette feleségét indította.

A magyarok felnőtt női elit csapatának első kerékpárosa, Kaufmann révén jól kezdett, a nyolcadik helyen váltottak, de Marosffy Orsolya balszerencsés defektje, illetve tájékozódási hibája miatt a felnőtt női válogatott a mezőny végére esett vissza, melyen a jól kerékpározó Füzy Anna záró emberként, néhány helyezéssel még előbbre tudott kerülni, de így is oda lett a remélt pontszerzési lehetőség.

Forrás: Czimer Z. József

2 hozzászólás

 1. Marosffy Dániel

  “eredeti magyar váltócsapatot Kaufmann Brigitta – Koós Brigitta -Füzy Anna nevezték be, de a verseny előtti napon Marosffy Dániel csapatkapitány ezt megváltoztatva, kihagyta a válogatott váltócsapatából Koós Brigittát és helyette feleségét indította.”

  Azért tisztázzuk, hogy:
  – Nincs olyan, hogy eredeti sorrend, a név szerinti nevezéseket csak előző nap kell leadni. Soha senkinek nem mondtam, hogy Brigi indulni fog, sőt, napokkal a VB előtt kihirdettem a váltók legvalószínűbb felállását (a válogatók eredménye alapján) és abban már a Orsi szerepelt.
  – És azért ő, mert a válogatókon jobban szerepelt. Ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen családi kapcsolatban vagyunk. (Sajnos, az tény, hogy a váltót viszont elrontotta.)

  Apróságnak számít, de olyan sincs, hogy pontszerző helyezés. Az első három kap érmet, az első hatot hirdetik, de pontverseny nincs.

 2. Marosffy Dániel

  Naszóval…

  Tisztázzunk pár dolgot.
  – Nincs olyan, hogy pontszerző helyezés. Nincs is pontverseny.
  – Olyan sincs, hogy ‘eredeti váltó’. A név szerinti nevezést csak előző délben kell leadni, abban pedig már Orsi szerepelt, sőt, ezt napokkal korábban kihirdettem már. Soha nem volt szó tehát arról, hogy Brigi indulna.
  – Orsi pedig azért került be, mert ő kvalifikálta magát a válogatókon. Ilyen egyszerű, ennek semmi köze a családi kapcsolatunkhoz. (Az viszont, sajnos, tény, hogy ő rontotta el a váltót.)

  Értem én, hogy Nógrádnak fáj a veszteség, de azért lehetne korrekt cikket is írni, tények alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s