Felfelé az emelkedőn


SÍROLLER – Magyar Kupa futam

Szeptember elsején, szombaton Somoskőújfalu és Salgóbánya között kerül megrendezésre a Magyar Síroller Kupa soron következő fordulója.

A Magyar Sí Szövetség megbízásából a rendezői feladatokat a salgótarjáni Nord Sport KSE látja majd el. A verseny egyik legnagyobb célja, hogy népszerűsítse Nógrád megyében a nagy hagyományokkal és szép eredményekkel rendelkező sí sportágat.

A különböző korcsoportok 10 órától vághatnak neki a távoknak. Az idősebbeknek (3760 méter) a rajt Somoskőújfaluban, a templom környékén lesz, míg a fiatalabbakra 2410, illetve 1230 méter vár majd. A cél minden esetben Salgóbánya előtt, az emelkedő legtetején lesz, míg a versenyközpontnak a salgói erdészház ad majd otthont, az eredményhirdetést is itt tartják, előreláthatólag 12.30 körül. A verseny nyílt, bárki elindulhat rajta, de a Magyar Kupa eredménylistájára csak a Magyar Sí Szövetség igazolt versenyzői kerülhetnek fel. A verseny lebonyolítása a Nemzetközi és a Magyar Sí Szövetség szabályai alapján történik. Síroller és soros görkorcsolya használata is megengedett, síbot, sisak és szemüveg használata viszont mindenki számára kötelező.

A rendezvényen várhatóan az aktív magyar sí egyesületek többsége képviselteti majd magát. A tervek szerint a felnőtt női mezőnyben szoríthatunk majd a többszörös salgótarjáni Év sportolónőjének, Papp Ildikónak is, akinek nem titkolt célja, hogy kvalifikálja magát a következő téli olimpiára, sífutásban.

A rendezők ezúton is kérik azon autósok megértését és türelmét, akiknek szombaton 10 és 12 óra között az érintett útszakaszon lenne dolguk.

A verseny részletes kiírása megtalálható a Magyar Sí Szövetség hivatalos honlapján.

Szűkebb hazánk legutóbb négy évvel ezelőtt adott otthont rangos síroller versenynek, 2008 októberében – az akkor frissen épült – salgótarjáni elkerülő út egy részén rendezték meg az országos diákolimpiai döntőt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s