Hugyecz Zoltán remek futással második


ATLÉTIKA – BSI-Intersport Terepfutás és teljesítménytúra

A BSI a hosszú hét vége első napján – szombaton – nagyon kellemes őszi időben Budapesten, a Csillaghegyről elrajtolva és ide is visszaérkezve rendezte meg 1700 teljesítménytúrázó és terepfutó futó részvételével az V. Intersport Futómániát, melyen ezúttal fél tucat nógrádi, az Utassy család Bátonyterenyéről, a rétsági Nagy Róbert, és a pásztói Hugyecz Zoltán, illetve Reviczki Enikő állt rajthoz.

A három távon (10,1 km, 18,33 km, 29,36 km) lebonyolított nemzetközi részvételű versenyen ezúttal minden távra jutott nógrádi induló.  Az igen korai, reggel nyolcórai elcsúsztatott páros futófolyosós részrajtokat követően a második sorból az elején, rövidtávon indult pásztói HUFEZE tájfutó, Hugyecz Zoltán vonalkódos rajtszámát a végig emelkedő első ellenőrző pontnál (5,5 km, mely egyben fordító pont is volt) az élmezőnyben olvasták le.

Ezt követően a közép- és hosszútáv tovább folytatta útvonalát a Nagy Kevély-Pilisborosjenő irányába, míg a szervezők a rövidtávot egy rendkívül balesetveszélyes módot választva szembe fordították  a később elrajtoló futókkal, teljesítménytúrázókkal. Az amúgy tájékozódási futásban jeleskedő Hugyecz Zoltán a hegyről való leborítás során észlelte jó pozícióját – hatodik helyen fordult – beleerősített, és sorra előzte meg ellenfeleit, megközelítve ezzel az élen futó, nálánál éppen húsz évvel fiatalabb főváros Rajnait.

Végül a nem egyszerű útvonalon való „műutas” célba éréskor abszolútban félezer induló közül Hugyecz Zoltán az igen előkelő második helyén ért célba.

Neki ezzel még nem ért véget a versenyzés, hisz azonnal az Ajka melletti Kab-hegyre utazott, ahol koradélután csapatával rajthoz állt az országos tájékozódási futó csapatbajnokság döntőjében is.

Középtávon (18,3 km) a rétsági Nagy Róbert is jól teljesített, hisz 447 induló közül a mezőny első harmadában a 77. helyen ért célba.

Hosszútávot (29,36 km) ezúttal két nógrádi, a pásztói Reviczky Enikő és a bátonyterenyei Utassy Gábor vállalta be. A pásztói teljesítménytúrázó igen lassan kezdett, majd a táv közepén iramot váltott. A futása alatt mindvégig zenét hallgató Enikő a pilisborosjenői Egri vár körbefutását követően a mezőnyben már egyre jobban araszolt előre. Nagyon jól teljesítette a brutális „siratófalat”, a Nagy Kevély nyereg másodszori megfutását, megmászását. Ez többeknek nagy falat volt, így Enikő egy csapásra az élmezőnybe találta magát. Hölgy létére a 186 induló közül végül abszolútban a 37. helyen ért célba. Ez nőknél az előkelő 5. helyezést jelentette a pásztói futóhölgy számára. Utassy Gábor egyenletes teljesítményével a 85. helyen ért célba.

Eredmények.

V. BSI -Intersport Futómánia Túra és terepfutó nap Budapest-Csillaghegy-Pilisborosjenő-Budapest

Rövidtáv: (10,1 km, 423 induló) 1. Rajnai Richárd Budapest 47:36 perc 2. Hugyecz Zoltán HUFEZE SK-Pásztó 48:43 a bátonyterenyei teljesítménytúrázó, Utassyné Kiss Gabriella és Utassy Krisztina 3:04:48 teljesítette a távot.

Középtáv: (18,33 km,447 induló)  77. Nagy Róbert Rétság 2:14:32 perc

Hosszútáv: (29,36 km,186 induló) 37. (nőknél 5.) Reviczki Enikő Pásztó 3:22:24 … 85. Utassy Gábor Bátonyterenye 4:44:49

Forrás: Cz. Z. J.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s