Közönségszórakoztató Kábel-diadal


KÉZILABDA – NB I/B Keleti csoport, férfiak, 5. forduló

A hibákat a minimálisra csökkentő kábelesek ezen a napon tavaszi énjüket idézték, és lelkes közönségük biztatását lendületes, koncentrált, eredményes játékkal hálálták meg.

Balassagyarmati Kábel SE – Hajdúnánás-Robzol 2000 KSE 37-25 (21-13)
Balassagyarmat, 200 néző, v.: Dohány, Varga Zs.
Kábel SE: Varga Á. – TIHANYI 2, Horváth 3, SZABÓ T. 8/4, SZÉLES 4, VARGA J. 9, SZABÓ A. 7. Cs.: SÍRÓ (kapus), Varsandán 2, Kajdy, Piroska 1, Kertész, Bécsi 1. Vezetőedző: Kedves László. Pályaedző: Demus Dániel.

Hajdúnánás: Felföldi – Bencze 1, Oláh 2, CSONKA 1, Fehérvári 3, TATAI 7, GAZDAG 7/2. Cs.: Bakó (kapus), Nigrinyi 2/1, Bancsók 1, Madai, Tóth 1, Csúzda. Vezetőedző: Hadas Sándor.
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3. Kiállítások: 16, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6.p.: 5-1, 12.p.: 9-6, 18.p.: 13-10, 26.p.. 19-10, 38.p.: 25-14, 51.p.: 32-21, 58.p.: 37-22.

Gyors ritmusban, sebes támadásokkal kezdte a mérkőzést a hazai csapat – és eredményesen is. Szinte percenként estek a gyarmati gólok, Felföldi kapus tehetetlen volt az akciók ellen. Szabó András szélről, és indulásból, Szabó Tamás büntetőkből, Széles a beállós posztjáról talált be, miközben Tihanyi kiválóan semlegesítette a hajdúnánásiak veszélyes átlövőjét, Tatait. A hamar megszerzett nagy előny birtokában már nyugodtabban kézilabdázhatott a Kábel, ebbe néhány hiba is belefért, de a vendégek nem zárkóztak fel tartósan. Sőt, a félidő hajrájába érve egy újabb Ipoly-parti roham következett, Varga János vezérletével egy 6-0-s szakaszt produkáltak Kedves László tanítványai, így magabiztos vezetésük tudatában vonulhattak pihenőre.
A második játékrészben pár perc alatt végleg eldőlt, már csak az a kérdéses, milyen különbségű diadalt arat a hazai gárda. A remek formába lendülő Síró sorra hárította az alföldiek próbálkozásait, még Gazdag hétméteresét is kivédte, társai pedig szemrevaló, közönségszórakoztató kézilabdával rukkoltak elő. Szabó Tamás kiismerhetetlenül szervezte a támadásokat, olykor-olykor meghökkentő pontossággal játszotta meg a beállóst, és most a korábbi meccseken pontatlanabbul játszó Varsandán is átesett a holtponton. Hiába kért időt Hadas mester, hiába volt minden erőfeszítésük, egyre csak nőtt a gyarmati fór, sőt, három perccel a befejezés előtt már tizenöt gólosra duzzadt. A végére kissé kiengedett a vendéglátó együttes, így lett „tucatos” a győzelem.

Kedves László: Végre kevés hibával tudtuk a gyors kézilabdát játszani, és sikerült megszerezni az első győzelmünket. Dolgozunk még az igazi arculat kialakításán, de már egyre közelebb járunk hozzá.
Hadas Sándor: Semmi esélyünk sem volt a kellőképpen összeszedetten és nagy hatékonysággal játszó balassagyarmatiak ellen.
Forrás: Hegedűs Henrik

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s