Balassagyarmati bajor bajnok


ATLÉTIKA – Kislászló Johanna Németországban is sikeres

Kislászló Johanna a balassagyarmati Vitalitás SE-ben ismerkedett meg a kalapácsvetés alapjaival, több mint egy éve azonban családjával Németországba költözött, ahol tovább fejlesztette tehetségét. Az internet segítségével faggattuk a nemrég korosztályos bajor bajnokságot nyert atlétával.

– A sportot 2008 júliusának elején kezdtem el – kezdte mesélni. – Otthon nyertem országos minősítő versenyt, országos bajnokságon egyszer második helyezett voltam, majd a többi ob-n bronzérmet szereztem. A kisebb versenyeken leggyakrabban nyerni tudtam. Egy éve és két hónapja költöztünk ki egy München melletti kisvárosba, edzésemet az olimpiai centrumban folytatom, azon belül egy atlétikai csarnokban, amit Werner von Linde Halle-nak hívnak.

– Mesélnél az ottani körülményekről?

Joachim Lipske segít a felkészülésben, nagyon jó edző, mert odafigyel mindegyikünkre, és ha bármi kérdésünk, vagy egyéb problémánk van, amit nem tudunk megoldani, hozzá bármikor fordulhatunk segítségért. Edzésnaplót kell vezetnem, mert ennek segítségével ellenőrzik, hogy hogyan fejlődnek a sportolók. Egy edzés három órából áll, fele technikai, fele erőnléti. Folyamatosan tartanak nekünk edzőtáborokat, ezek háromnaposak, illetve hetes és kéthetes turnusokban mozgatnak meg minket. Az edzésekre örömmel járok, mert tudom, hogy ha oda belépek, mindenki segítőkészséggel, barátsággal fogad, mert mi megtanultuk és továbbra is tanuljuk, hogy mit jelent az a szó, hogy összetartás, csapatmunka. Együtt néha olyanok vagyunk, mint a testvérek, nálunk bárkire lehet számítani, bármilyen témában.

– És meg is lett a készülés eredménye…

– Eddig négy német versenyen vettem részt, és mind a négy viadalt megnyertem, köztük egy bajor bajnoki címet is szereztem, akkor 53,77 méterrel nyertem, 3 kilós szerrel.

– Mik a céljaid?

– Először az iskolát szeretném jól befejezni, de közben a sportban is jól szeretnék szerepelni és eredményeket hozni a klubomnak. A későbbiekben egyre nagyobb versenyeken szeretnék részt venni, és azokon minél jobb eredményt nyújtani. A kalapácsvetés az életem egy része, amit soha nem fogok feladni, bármi is jöjjön közbe az életemben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s