Élbolyban a Laczkó-lányok


ATLÉTIKA – 12. Barátság Maraton

Idén is a jól bevált helyszín, a Miskolci Egyetem körcsarnoka volt a központja a Barátság Maraton elnevezésű szezonzáró futóversenynek, ahová ellátogattak a Tarjáni Tornádó Triatlon SE (TTT) sportolói is.

A legrövidebb távra vállalkozók egy, a kismaratonisták kettő, a félmaratonisták négy, míg a maratonisták nyolc kört teljesítettek a Miskolctapolca felé kijelölt, végig aszfaltozott pályán.

A legrövidebb távot választó salgótarjániak közül a legjobb helyezést (ezúttal is) a Laczkó-lányok érték el. Szabina másfél perccel a hajdúböszörményi győztes mögött a harmadik helyen ért célba, míg egy évvel fiatalabb húga, Rozina a negyedik lett a 81 nő között. A fiúknál ezeket az eredményeket „csak” korcsoportokban sikerült hozni, a mezőny első negyedében végzett Torák Levente és Bajczár Benedek is. Edzőjük, Szuhán Attila nem sokkal tanítványai mögött ért célba, saját korcsoportjában a második helyen zárt.

A klub egy váltót is kiállított a versenyre, ahol a tagoknak egy-egy kört kellett megtenniük. A Jakubovics István, Marcsok Márton, Marcsok Tihamér és Petróczy Bálint alkotta négyes az ötödik helyet szerezte meg.

A rendezvényre ebben az évben is ellátogat az egyik legnagyobb sportruházati világmárka busza, ahol ingyenesen ki lehetett próbálni a legújabb futócipő-modelleket, azaz a tesztelés során a kiválasztott cipőt egy futásra el is lehetett vinni. A szakértők hasznos tanáccsal szolgáltak a cipőválasztás szempontjaira vonatkozóan, és mindenki számára a szokásainak, testi adottságainak megfelelő cipőre hívták fel a figyelmet.

A TTT versenyzőinek eredményei. Egyéni. 5,2 kilométer. Férfiak (83 induló): 17. (korcsoportjában 3.) Torák Levente 21:48,4 perc. 18. (4.) Bajzár Benedek 21:48,8 … 21. (2.) Szuhán Attila 22:08,9. Nők (81): 3. Laczkó Szabina 21:53,4, 4. Laczkó Rozina 21:54,0. 4×5,2 kilométeres váltó: 5. TTT (Jakubovics István, Marcsok Márton, Marcsok Tihamér, Petróczy Bálint).

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s