Négy nógrádi motorost értékeltek


MOTOCROSS – Nemzetközi bajnokság

A napokban a Magyar Motorsport Szövetség nyilvánosságra hozta az év során lebonyolított futamversenyek összesített végeredményét, melyben több nógrádi illetékességű motorkrosszozót találunk.

Hugyecz Eriknek nem jött össze a hazai bajnokságA magyar bajnoki futameredmények összesített eredményeinek a közlése előtt mindenképpen meg kell említenünk, hogy a szurdokpüspöki Hugyecz Erik (SIC Yamaha Fehér SE) az év során több  Európa-bajnoki futamon, a csapat világbajnokságon, válogatottként, a hazai bajnokságtól eltérően kiválóan teljesített.

A magyar bajnoki futamokon az MX I. Open és az MX2 I. o. kategóriákban viszont az év során csak nyolc alkalommal állt startvonalra, ennek oka, elsősorban a korábban megszerzett súlyos vállsérülése, valamint egy csapatistállói döntése volt, miszerint Erik az őszön már csak  külföldön, Európa-bajnoki futamokon áll rajthoz. A fentiek miatt még a szeptemberre tervezett belgiumi műtétje is halasztásra került. A Pál testvérek szintén több külföldi futamon vettek részt. A külföldi helytállások mellett sajnálatos viszont, hogy a 2011-es igen sikeres év után az idei bajnoki szereplés mindannyiuknak igencsak halványra sikeredett.

Alliance SebastianAz időközben felnőtté vált Pál testvérek (Karancskeszi) itthon, 2012-ben csak egyszer mutatták meg magukat. Pál Markó szponzor hiányában nem vállalta a magyar szereplést. Viszont végigment a cseh bajnokságban, és a szintén erős szlovák bajnokságban a 2. helyen végzett a junior 250 ccm-ben, míg a felnőtt 250-ben 4. lett.

Mellettük még a pásztói Alliance Sebastian állt rajthoz a MAMS nemzetközi Minicross kupa futamain.

Az MX Open I. osztályban a válogatott HTS Team versenyzője Szőke Márk Kawasaki motorjával a 12 futam során egyetlen ponttal előzte meg a TWD MSE versenyzőjét Lécz Gergőt. Hugyecz Erik ebben, kategóriában csak a júniusi kettős ácsi futamon állt rajthoz, ahol mindkétszer az első helyen végzett.

Az MX2 I. osztály 2012. évi összetett küzdelmét az idén igen jó évadot kifogott HTS Team válogatott motorosa Szvoboda Bence nyerte, klubtársa Déczi Balázs előtt, míg a bronzérem ezúttal Firtosvári Gábornak jutott. Az  MX2-ben Hugyecz Erik hat, a Pál testvérek pedig két futamon álltak rajhoz. Hugyecz, Ácson nyerte az első futamot a másodikon ezüstérmes lett és ugyancsak második helyen zárt 22 pontot szerezve a hódmezővásárhelyi futamon. Ácson Pál Markó mindkét futam során 15-15, testvére Vencel pedig 9 bajnoki futampontot szerzett. A három nógrádi közül végül Hugyecz Erik  87 pontjával a 13. Pál Markó 30 ponttal a 21., Pál Vencel pedig 9 ponttal a 35. helyen végzett.

Az év során a nógrádiak közül a legtöbb (8) Minicross futamon a fiatal pásztói Alliance Sebastian vett részt, aki összetettben a 16 fős nemzetközi mezőny közepén végzett.

Magyarország Nemzetközi Motocross Bajnokság összetett végeredménye:

MX Open kategória(50 részvevő): 1.Szőke Márk HTS Team, Kawasaki  284 pont …18. Hugyecz Erik SIC Yamaha Fehér, Yamaha 50

MX2 I. oszt.(54) 1. Szvoboda Bence 245 HTS Team KTM 245 pont…13. Hugyecz Erik SIC Yamaha Fehér, Yamaha 87 21. Pál Markó MX Maximum SE Kawasaki 30 35. Pál Vencel MX Maximum SE, Kawasaki 9

Csapatbajnokság: 1 HTS I. Team( Szvoboda Bence, Szőke Márk, Déczi Balázs,Varga Imre) ..4. HTS II. Team (Kenese Gábor, Ragats Roland, Pál Markó, Simon Kevin)

Minicross kupa16) 1 Bíró Bence Április 4 MK., KTM 300 pont..8. Alliance Sebastian SIC Yamaha Fehér, KTM  120

Forrás: Cz. Zentai J

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s