A gerenda döntött a dobogóról


TORNA – Csapat diákolimpiai döntő

A közelmúltban rendezték meg a tornászok diákolimpiai döntőjét, ahol a SKÁID Központi Tagintézménye ismét két csapattal képviselte a nógrádi megyeszékhelyet. A fővárosi Tornacsarnokban a nagyok épphogy lemaradtak a dobogóról, míg a kisebbek a nyolcadik helyen zártak.

Oravecz Lili a kicsiknél remekeltA tavalyi évhez képest mindkét csapatban új tagok is helyet kaptak, Ringeisen Andrásné és Mrakics Nikolett alapos felkészítése mellett várták a fiatalok az év legfontosabb megmérettetését, a diákolimpia országos döntőjét.

A jobb eredmény ezúttal is – az előző évben bronzérmet szerző csapatra épülő – nagyoktól volt várható. Bár pontszámban idén jobban teljesítettek a  Gagarin Diák-sportegyesület tagjai, mégsem sikerült érmet hazahozniuk. A dobogós hely sorsa az utolsó szernél, a gerendánál dőlt el (emellett szekrényugrás és talajgyakorlat volt még a programban), az pecsételte meg a nógrádiak sorsát, hogy itt hárman is hibáztak. Egyéniben, 42 versenyző közt Grajzel Adrienne szerepelt a legjobban, aki a 12. legjobb pontszámot érte el, de a 14. Rácz Viktória és a 16. Tar Dorina kivette részét a jó eredményből. Érdekesség, hogy hármójukat a harmadik helyezett Nagykanizsa egyetlen tagja sem tudta megelőzni.

A kisebbeknél az az Oláh Gerda szerepelt a legjobban, aki a 84 tornász között a 17. legjobb pontszámot kapta, köszönhetően többek között remek talajgyakorlatának.

Nagyon sokat fejlődtek a lányok az utóbbi egy évben, és sokat köszönhetünk a korábbi szövetségi kapitánynak, Maráczi Mártának, aki rengeteget segített a felkészülés során. A tavalyi eredményünk a gerendán „szállt el”, itt a tanítványaink nem bírtak idegileg összpontosítani. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az iskolának, a szülőknek, valamint a felkészülésben segítő versenybíróknak, akik a döntőre is felutaztak szurkolni. Készülünk tovább, hisz több megmérettetés is vár még ránk – értékelt lapunknak Ringeisen Andrásné.

Eredmények. Csapat, A-kategória. Lányok. I-II. korcsoport (14 iskola): 8. SKÁID (Oláh Gerda 27,45 pont. Oravecz Lili 26,95. Czitor Jázmin 25,8. Fodor Kitti 25,6. Kerékgyártó Bianka 25,6. Forgács Fanni 25,3) 131,95 pont. III-IV. korcsoport (7): 4. SKÁID (Grajzel Adrienne 26,8, Rácz Viktória 26,7. Tar Dorina 26,55. Fodor Döníz 25,1. Gáspár Nikol 25,05. Becsó Barbara 24,8) 130,7.

A nagyobbak csapata a felkészítőkkel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s