Sikeres tarjáni rendezés


TÉLI SPORTOK – Nagy Sportágválasztó

A salgótarjáni Nord Sport KSE is besegített a minden évben megrendezésre kerülő Nagy Sportágválasztó téli sportos részének lebonyolításába, összesen közel kilencven sportágat próbálhattak ki az érdeklődők. Földi László, a klub tiszteletbeli elnöke, edzője mesélt lapunknak a rendezvényről.

Sok fiatal és felnőtt látogatta meg a salgótarjániakat.Szerettünk biatlonosnak lenni a sportágválasztón, hiszen sokan jöttek el hozzánk, és érdeklődő tekintettel követték egymást a lőállásban, vagy épp csemetéjük működését a rögtönzött lőtéren. A biztonságiaknak háromszor is ránk kellett szólniuk, hogy pakoljunk, de még mindig érkeztek érdeklődők, és azt szerettük volna, hogy mindenki belekóstolhasson a sportágunkba, aki szeretne – mesélte Földi László a hétvégi rendezvénnyel kapcsolatban.

A lebonyolításban Hegedüs László, egyesületi vezető segédkezett, a Hegedűs Kitti, Szép Attila duó pedig még egy bemutatót is tartott. Rajtuk kívül az olimpiai válogatott Szabó Milán és Csúr Attila, sífutó keretedző is segítette a csapatot.

sportágválasztó 13 1e9cacb18A Nord Sport KSE által vállalt délutánon több mint hetven gyerek próbálta ki a lövészetet, és további negyven-ötven érdeklődő látogatta meg a nógrádiakat. A két nap alatt összesen több száz gyerek ismerkedett a légpuskával és más sífutó és biatlon eszközökkel. A nordic walking, illetve sífutó botokkal a sífutás imitációs mozgássorát szemléltették, továbbá különböző sportági tesztgyakorlatokkal csalogatták a kíváncsiskodókat.

Péntek reggeltől szombat estig a tarjániak mellett a Vasas, a Miskolci Honvéd, a Györse és a Panoráma szakemberei, versenyzői segítették a rendezvényt. A szervező munkát az egykori salgótarjáni olimpikon, Bereczki Brigitta, a Magyar Sí Szövetség utánpótlás igazgatója irányította.

A rendezvény segítségével remélhetőleg új tagokkal bővül majd a kevés bázissal rendelkező sísport.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s