Papp a bajnoki dobogón


ATLÉTIKA – Terep félmaraton ob

Papp Ildikó (SAC) bronzérmet szerzett a terepfutó félmaratoni magyar bajnokságon. Ózdon a betétszámban a két salgótarjáni győztes, Csontos László (Zenit) és Vágvölgyi Ildikó (SAC) mellé Langer Olivér (SAC) is felfért a dobogóra.

Számos salgótarjánival indult a rajt.

Számos salgótarjánival indult a rajt.

A terepfutó hétvége versenyközpontjának a Bíben-völgy bejárata adott otthont. Eső áztatta pályán kellett futniuk a XVIII. OTP Ózdi Hegyi Futóversenyre benevezett atlétáknak. Az idei viadal 21 kilométeres távja egyben az első alkalommal kiírt terep félmaratoni országos bajnokság volt az igazolt futók számára, így az érdeklődők a hazai élmezőnyhöz tartozó versenyzőket is láthatták a pályán. A 11,4 kilométeres betétfutam pedig a MAHFUSZ országos kupasorozatának első állomása volt. A viadalt ebben az esztendőben bővítették először kétnapos rendezvénnyé. A kategóriák legjobbjai mellett a szervezők az „örökös bajnokokat” is megjutalmazták az eredményhirdetéskor, melybe Mecser Lajos, az SBTC kétszeres olimpikon legendája is besegített.

A 21 és a 11,4 kilométeres távra benevezettek együttesen rajtoltak el, a pálya nyomvonala az elmúlt években megszokottak szerint alakult ebben az esztendőben is, ami azt jelentette, hogy a hosszabbik távot választóknak Borsodszentgyörgy határában volt a visszafordító jelzés.

A bajnoki számban salgótarjáni érem is született, Papp Ildikó, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) versenyzője a harmadik helyen végzett, javítva legjobb idején. Számára nem idegen a terepfutás, hisz – amellett, hogy itthon rendszeresen a hegyekben edz – korábban szintén nyert már érmet hegyi futó bajnokságon, és a magyar szakági válogatottba is bekerült.

Úgy érzem, jó úton haladunk az alapozásban, mostanában hosszabb edzéseim vannak, így némileg beleillett a félmaratoni terep ob is a felkészülésembe – mesélte lapunknak a Nord Sport KSE színeiben a téli olimpiai kvótát megcélzó versenyzőnő. – Nagyon izgultam a rajt előtt, hisz egy kicsit azért hosszú ez a táv nekem. A rajtnál szép, meleg idő fogadott, nyolc kilométerig minden rendben volt, jól ment a futás. Aztán leszakadt az ég és elkezdett szakadni az eső. Simatalpú versenycipőm pedig szörnyen csúszott. Nagyon nehéz verseny volt, amit a körülmények tovább fokoztak. De örültem a dobogós helyezésemnek, nem számítottam rá, amikor megérkeztem. Edzőm, Kadlót Zoltán sokat segített, és köszönöm a szurkolást a salgótarjáni futótársaimnak. Most egyelőre folytatjuk az alapozást, sok síroller-, kerékpár- és futó edzéssel.

A kupasorozat nyitó állomásaként is funkcionáló betétfutamban a salgótarjáni Csontos László, a Zenit SE futója érkezett be elsőként a célba, 45 percen belül teljesítve a 11,4 kilométert.

Elég gyakran vagyok sérült mostanában, ezért meglepett ez az eredmény. Nagyon tetszett a pálya vonalvezetése, kibírható emelkedők voltak benne, éppen ezért sikerült jó iramot futnom rajta és a hajrára még a tartalékaimat is mozgósítani tudtam – mondta a célba érkezést követően. A férfiak mezőnyében Langer Olivér, a SAC krosszfutója is dobogóra állhatott, míg Telek András (Zenit SE) a negyedik helyen zárt.

A hölgyeknél szintén salgótarjáni siker született 11,4 kilométeren. Vágvölgyi Ildikó (SAC), aki egy órán belül teljesítette a távot, így összegzett:

Ez a legszebb pálya, amin eddig életemben futottam. Azt azonban nem mondhatom, hogy őszinte volt a mosolyom a célba érkezéskor, mert egy kisebb sérüléssel bajlódom hetek óta és ez az utolsó métereken már nagyon éreztette hatását.

A hatfordulós kupasorozat következő, második állomását június 29-én rendezik, Egerben (17 km).

A nógrádiak eredményei.
11,4 km. Férfiak: 1. Csontos László (Zenit SE, St.) 44:15 perc. 2. Langer Olivér (Salgótarjáni AC) 45:08 … 4. Telek András (Zenit SE) 47:25. Nők: 1. Vágvölgyi Ildikó (SAC) 59:57.
Félmaraton terep ob. Nők: 3. Papp Ildikó (SAC) 1;44:11 óra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s