Ismét a lovaké a pálya


A rendezvény egyéb programjaiban a gyermekek részére póni lovagoltatás is lesz

A rendezvény egyéb programjaiban a gyermekek részére póni lovagoltatás is lesz

LOVASSPORT – Fogathajtó verseny Pásztón

 A fogatsport népszerűsítése a helyi hagyományok megőrzése, valamint versenyzési lehetőség biztosítása céljából SZLV és „C” kategóriás hajtók részvételével augusztus 18-án Pásztón a Gépállomás lakótelep előtti területen bonyolítja le az országos nyílt kettesfogat versenyét a Mátrai Lovas Egylet.

Pásztó nagy lovas hagyománnyal rendelkezik

Pásztó nagy lovas hagyománnyal rendelkezik

A nyílt CAN-C kategóriájú standard kettes fogathajtó, illetve szabadidős verseny ezúttal a Cserhát Takarék Kupa és a Nógrád Megyei Fogathajtó bajnokság versenysorozatának is az egyik állomása lesz. A nagyszabású lovas rendezvényen a lovasok maraton (csak „C” kategóriában) és akadályhajtásban mérik össze az erejüket. Az utóbbinál egy 20 akadályból épített kb. 700 méteres pályán, két forduló összesítése alapján dől el a végső sorrend. A rendezvény első versenyszáma a maratonhajtás délelőtt 10 órakor veszi kezdetét, még az akadályhajtás két fordulójára délután 14 órakor kerül sor. Az ünnepélyes eredményhirdetést a fogatok felvonulását a díjátadást 16,30 órára tervezik.

Mint azt Kriston Pétertől a Mátrai Lovas Egylet titkárától a verseny igazgatójától megtudtuk augusztus 18-án vasárnap a város déli részében lévő Gépállomás előtti területen a fogathajtó versenyek mellett a rendezvényre kilátogatókat büfé, póni lovagoltatás,gyermek arcfestés, ugrál óvár és kirakodóvásár is várja. A délután folyamán tombolahúzással is kedveskedni kívánnak a megjelenteknek.

Az idei lovas rendezvény versenybíróságának az elnöke az I. osztályú Koren Csaba , segítője pedig Vidra József (maraton bíró) lesz. A pályát Ladányi Béla ( II. oszt.) tervezi. Szükség esetén a patkoló kovács feladatkörét Pisák István fogja ellátni.

Forrás: Cz.Zentai

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s