Jó szereplések a sportág ünnepéről


TRIATLON – 15. TVK Triatlon Nagyhét‏

A közelmúltban rendezték meg a nagyszabású TVK Triatlon Nagyhetet, melyről természetesen a salgótarjáni sportolók sem hiányozhattak. Az utánpótlás gálák és a Jabil futások mellett egyikük a junior Európa Kupa selejtezőjében is érdekelt volt.

Jakubovics István (TTT) a junior Európa Kupa selejtezőjében állt rajthoz.

Jakubovics István (TTT) a junior Európa Kupa selejtezőjében állt rajthoz.

A nyílt Fornetti ETU triatlon junior Európa Kupa férfi selejtezőire 20 ország 115 versenyzője nevezett, futamonként hét sportoló szerezhetett biztos belépőt a fináléba. Jakubovics István révén salgótarjáni érdekeltsége is volt a küzdelmeknek, a Tarjáni Tornádó Triatlon SE (TTT) versenyzője végül a 22. helyen ért célba saját futamában. Végül összesen tizenegy magyar harcolta ki a helyét a másnapi döntőben, ahol a bajai Király István bronzérmet vehetett át az eredményhirdetéskor.

A TREK magyar utánpótlás gálán már több érdekeltségünk volt. A versenyek résztvevőit az a megtiszteltetés érte, hogy az aznapi nemzetközi versenyek döntőjének helyszínén és díszletei között mérhették össze tudásukat. Az országos ranglista alapján besorolt legjobb 16-16 versenyzők közül először a gyermek korcsoportos lányok sorakoztak fel a Dísztó partján felállított pontonra. Ebben a kategóriában született meg a legjobb nógrádi helyezés, Laczkó Rozina a negyedik helyen ért célba. A fiúk mezőnyében Torák levente ötödik, a depózása miatt megbüntetett Bajczár Benedek pedig a 11. helyet szerezte meg. Az idősebbeknél, a serdülők mezőnyében Laczkó Szabina (valamennyien TTT) kilencedik, az SHKE szakosztályának képviseletében Grajzel Sáron pedig a 13. lett. A kategóriák első tíz helyezettje értékes tárgyjutalmat vehetett át az eredményhirdetéskor.

Laczkó Rozina (TTT) negyedikként zárta a gálát, majd olimpikon úszósapkájával gazdagodott.

Laczkó Rozina (TTT) negyedikként zárta a gálát, majd olimpikon úszósapkájával gazdagodott.

A nagyhét egyik főprogramja a Jabil harmad maraton nemzetközi utcai futóverseny volt, a rekkenő kánikulában több salgótarjáni is elindult. Mivel ez a rendezvény befejező állomása volt az idei Jabil hárompróba sorozatnak, 3,5 kilométeres rövidtávot is kínált a házigazda TVK-Mali TK. A közel 40 fokos hőmérséklet ellenére is összesen nyolcszáznál többen álltak oda a két rajthoz. A hosszabbik távon a TTT edzője, Szuhán Attila futotta meg a legjobb időt, ez a 22. helyre volt elég, a nőknél Laczkó Franciska (TTT) a 17. lett. A rövidebb távon négy TTT-s is együtt futott, a lányoknál ez Laczkó Szabina számára egy első, testvérének, Rozinának pedig egy második helyet jelentett. Bajczár Bendeket kisorsolták az eredményhirdetést követően, a születésnapját ünneplő sportoló egy órát nyert.

A TTT több napon át a versenyek sikeres lebonyolításában is tevékenykedett, a klub tagjai besegítettetek a frissítőállomások munkájába is. A fiatalok az autogram vadászatokból is kivették részüket, Laczkó Rozina pedig még példaképe, az olimpikon Kovács Zsófia úszósapkáját is megkapta.

A főprogram, a klasszisokat felvonultató világkupa döntőjében amerikai és svájci győzelem született, a tiszaújvárosi viadalon Kovács Zsófia a 18., míg Rendes Csaba a 23. helyen végzett.

A salgótarjániak eredményei.

Junior Európa Kupa. Elődöntő, 2. futam (24 induló): 22. Jakubovics István 40:55 perc. Utánpótlás gála. Gyermekek. Lányok (15): 4. Laczkó Rozina 29:42. Fiúk (15): 5. Torák Levente 28:20 … 11. Bajczár Benedek 29:13. Serdülők. Lányok (15): 9. Laczkó Szabina 48:34 … 13. Grajzel Sáron (SHKE) 49:00. Jabil futás. Harmad maraton. Nők: 17. Laczkó Franciska 1;21:47 óra … 35. Herczeg Judit 1;32:45. Férfiak: 28. Szuhán Attila 1;03:21 … 31. Gyöngyösi József 1;03:48 … 94. Póczos Sándor 1;17:43 … 134. Sallai Dávid 1;27:40 … 161. Póczos Mátyás 1;39:00. 3,5 km. Lányok: 1. Laczkó Szabina 15:53 perc. 2. Laczkó Rozina 15:53. Fiúk: 8. Bajczár Benedek 15:53. 9. Torák Levente 15:53.

(A nem jelölt versenyzők a TTT indulói.)

A TTT képgalériája a triatlon versenyekről.

A TTT képgalériája a futó versenyekről. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s