Olimpiai tárlat nyílt Salgótarjánban


OLYMPUS DIGITAL CAMERAKIÁLLÍTÁS – Január 15-ig megtekinthető

Szerdán délelőtt nyitották meg a nógrádi megyeszékhelyen azt az olimpiatörténeti kiállítást, amely korábban már több várost beutazott. A Városi Sportcsarnok folyosóján bárki ingyen megtekintheti a húsz hatalmas tablót.

Székyné dr. Sztrémi Melinda nyitotta meg a kiállítást, mögötte két olimpiai bajnokunk, Szalay Miklós és Básti István.

Székyné dr. Sztrémi Melinda nyitotta meg a kiállítást, mögötte két olimpiai bajnokunk, Szalay Miklós és Básti István.

Az ünnepélyes megnyitó Krista Zsolt versfelolvasásával kezdődött, a Zenthe Ferenc Színház társulatának tagja stílszerűen Hellász babérjairól szavalt. Ezt követően Simon Lajos, a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve a város korábbi négy klasszis sportolóját. A rendezvényen ugyanis jelen volt két téli olimpikonunk, Bereczki Brigitta és Bekecs Zsuzsanna, valamint két olimpiai bajnokunk, Básti István és Szalay Miklós is. Rajtuk kívül külön kiemelték Papp Ildikó jelenlétét, aki reményeink szerint hamarosan csatlakozhat a neves társasághoz.

Ünnepi beszédet mondott Székyné dr. Sztrémi Melinda, városunk polgármestere elsőként a helyszín fontosságát emelte ki, elmondva, hogy Szojka Ferenc szobra mellett jó érzés egy ilyen nagyszabású kiállítást megnyitni. Kiemelte, hogy múlt és jövő találkozott, hisz a felsorakozott sportolók a bizonyítékok arra, hogy Salgótarjánból is el lehet jutni az ötkarikás játékokra. A sífutó Papp Ildikó személye pedig a jövőt szimbolizálhatja, aki előtt még rengeteg feladat tornyosul, de az út végén Szocsi várhat rá. A megnyitón felsorakozó Kodály Zoltán Tagiskola fiataljaihoz is szólt, akik átvehetik a példát, amit a legendák közvetítenek.

Előttünk az utódunk? Papp Ildikó (balra) követheti Bereczki Brigitta (középen) és Bekecs Zsuzsanna példáját.

Előttünk az utódunk? Papp Ildikó (balra) követheti Bereczki Brigitta (középen) és Bekecs Zsuzsanna példáját.

A húsz tablóra azokat a jellemvonásokat, hívószavakat gyűjtötték össze, amelyek kiválóan összefoglalják az olimpia szellemiségét. A tehetség mellett ezekre a tulajdonságokra is szükség van ahhoz, hogy a sok munka után valaki magára ölthesse a címeres mezt. Mint a polgármester asszony elmondta, könnybe lábad a szeme, ha a televízióban azt láthatja, hogy honfitársunk sikereket ér el. Azt kívánta a salgótarjániaknak, hogy nagyon sok kiemelkedő teljesítményre legyenek képesek.

A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol a számtalan prominens személyiség, sportvezető társaságában tanulmányozták a fotókat, történeteket.

A kiállítás 2014. január 15-ig ingyenesen megtekinthető a sportcsarnok nyitvatartási idejében.

Képgaléria.

Nógrádiak a nyári olimpiákon.

Nógrádiak a téli olimpiákon.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s