A felnőttek mellett a gyermekördögökkel is számolni kell


KOSÁRLABDA – Pest megyében küzdenek a pásztóiak

Karácsonykor ért véget a 2013/2014-es kosárlabda idény őszi szakasza a Pest megyei kosárlabda bajnokságban, melynek küzdelmében a Pásztói Szabadidő Sportegyesület kosárlabda szakosztálya három csapatot nevezett be. A megyén kívüli szereplés oka, hogy sajnálatosan már második éve, hogy Nógrádban nem írják ki a megyei bajnokság küzdelmét. Az első évadot nagyon jól zárták a pásztói felnőtt férfi kosárlabdacsapat tagjai, hisz bronzérmes helyen sikerült végezniük. A napokbeli zárást követően Markó Istvánnal, a csapat játékos-edzőjével összegeztük az elmúlt fél év történéseit. 

A Markó István által irányított Kisördögök jövőre már igazán erősek lehetnek

A Markó István által irányított Kisördögök jövőre már igazán erősek lehetnek

– Az elmúlt szezonhoz képest, a kora őszi bajnoki rajt előtt milyen változások történtek a PSZSE Green Devils együttesénél?

– A felnőtt férfi csapat, a PSZSE-Green Devils ezt az időszakaszt is kizárólag pásztói játékosokkal kezdte meg, hiszen a hatvani Kurucz Gergely távozott tőlünk és az NB II-es Budaörs csapatában folytatta tovább a pályafutását.

A csapatnál tényként kellett figyelembe vennünk, hogy a felnőtt játékoskeretünk bizony már túl van az ideális átlagéletkoron. Az 1997-óta együtt játszó alapötös legfiatalabbja is már elmúlt 32 éves, bár az is igaz, a közel két évtizedes tapasztalat azért a lejátszott bajnoki mérkőzések zömében szép sikereket hozott a számunkra.

– Félidőben, hányadik helyen zárt a PSZSE Green Devils együttese?

– Az őszön eddig lejátszott hét mérkőzésünkből öt alkalommal sikerült győzni, kétszer vereséget szenvedtünk. A két vereségből az egyik csupán egyetlen labdán múlott, a karácsony előtti oroszlányi mérkőzésen azonban egyértelmű volt a hazaiak sikere. Csapatunk így a bajnoki tabella harmadik helyén várja a januári folytatást.

– Ön milyen eredménnyel lenne elégedett a bajnokság végén?

– A 2013/14-es bajnoki küzdelemben az erőviszonyok alapján már sokkal nehezebb rájátszás várható, mint az elmúlt évben. Ennek ellenére a csapat háza táján mindenki bizakodik, hogy ezúttal sem marad majd érem nélkül a gárda.

PSZSE Miniördögök csapata Tóth Tibor testnevelő tanár-edzővel

PSZSE Miniördögök csapata Tóth Tibor testnevelő tanár-edzővel

– Pásztón a felnőttek mellett igen aktív kosárlabda utánpótlás nevelő munka folyik. Hallhatnánk erről bővebben is?

– A Pest megyei kosárlabda bajnokság  utánpótlás bajnoki küzdelmében az előző évhez hasonlóan ismét két csapatunk szerepel. A fiataloknál még nem a győzelem a legfontosabb, hanem az alapok elsajátítása, illetve a folyamatos játéklehetőség.

A 11 éven aluliak, a PSZSE-Miniördögök Tóth Tibor irányításával a mini bajnokságban olyan sikeresen szerepelnek, hogy egy jó folytatás esetén akár érmes helyen is végezhetnek. Egyébként a Miniördögök januártól az országos kenguru (U11) bajnokságban is kipróbálják magukat. Hogy mindkét sorozatot tudja-e vállalni a pásztói csapat, az nem a srácokon fog múlni, hanem az anyagi feltételeken.

Másik együttesünk, a 11-12 évesek PSZSE-Kisördögök néven az én felkészítésem mellett szerepelnek a Pest megyei gyerek (U12) bajnokságban. A csapat a tavalyi évhez képest szintén sokat fejlődött. Már eddig több győzelmet gyűjtöttek be, mint egész előző évben, de véleményem szerint a Kisördögök életkoruk alapján a következő szezonban lehetnek majd igazán erősek.

A felnőtt bajnokság állása:

1. Treff 07 SE 6 6 0 0 502-333

2. Miklósi KékRókák KE 8 7 1 0 696-516

3. PSZSE – Green Devils 7 5 2 0 533-415

4. DAMI Kosár 7 5 2 0 567-416

5. Oroszlányi SE-B 8 5 3 0 673-537

6. Diósdi Sasok KE 9 5 4 0 727-705

7. Gödi SE 6 3 3 0 446- 406

8. Batthyány KGDSE 8 3 5 0 538-582

9. Váci Reménység SE 8 3 5 0 500-530

10. Dunakeszi Bikák 7 2 5 0 424-546

11. GEAC-SZIE 9 1 8 0 400- 768

12. Százhalombattai KSE 7 0 7 0 298- 550

Forrás: Cz. Zentai József

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s