Lényeg, hogy javult az átlag


SÍFUTÁS – Szláv kupa

A csehországi Horny Misecky adott otthont Papp Ildikó utolsó 2013-as versenyének, a Szláv kupa következő fordulójának. A salgótarjáni Nord Sport KSE sífutója felemásan zárta az évet. Az olimpiai kvalifikációs versengés szempontjából a legfontosabb, hogy javult az átlaga. Az egyik nap viszont nem úgy sikerült, ahogy tervezte, de ennek még bele kell férnie.

Papp Ildikó (Nord Sport KSE).

Papp Ildikó (Nord Sport KSE).

Mint elmondta, az öt kilométeres klasszikus versenyt nagyon várta, egy évvel korábban ugyanis itt nem sikerült jól teljesítenie, nem igazán fekszik neki a pálya domborzata, így idén szeretett volna javítani. Ez sikerült is, hisz az eddigi legjobb FIS pontját futotta a stílusban. A 185 pont kiejtette eddigi legrosszabb eredményét, így tovább javult az átlaga is, ami az olimpiai kvalifikációnál számít. A nemzetközi mezőnyben 69 induló közt a 43. helyen ért célba, fél percet verve legfőbb riválisára.

– A pálya továbbra sem nyerte el tetszésem, nagyon sok benne a lankás lejtő, és kevés az emelkedő – mesélte tudósítónknak az évzárójáról. – Nagyon örültem az új egyéni csúcsomnak, hiszen az olimpián is klasszikus stílust rendeznek majd.

– Másnap azonban jött a feketeleves…

– Igen, a tíz kilométeres szabadstílus során az egy nappal korábbi éréseim a fejük tetejére álltak. Fáradt voltam, nem éreztem jól magam. Sajnos nem sikerült úgy teljesíteni, ahogy szerettem volna, de szerencsére a klasszikus verseny eredménye feledtette ezt a napot.

– Hogyan tovább?

– Most pár napig Olaszországban készülök, magaslaton. A következő verseny január 5-én, Ausztriában vár rám, öt kilométeres klasszikus stílusban. Itt szeretnék ismét jó pontot futni majd.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s