Kiváló sportág népszerűsítés


ÍJÁSZAT – Bemutató a sportcsarnokban

A Táncsics hét keretében íjász bemutatót tartottak múlt pénteken a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. A versenyzők után a nézők is kipróbálhatták az egyes íjakat.

Látványos bemutatót tartottak az íjászok.

Látványos bemutatót tartottak az íjászok.

Az olimpiai ötödik helyezett Nagy Béla (jobbra) élménybeszámolót tartott, balra Kósy Nándor.

Az olimpiai ötödik helyezett Nagy Béla (jobbra) élménybeszámolót tartott, balra Kósy Nándor.

Nem megszokott látvány fogadta péntek délután a sportcsarnokba látogatókat, ugyanis íjászok vették birtokukba a küzdőteret, hogy a Közgé diákjai előtt népszerűsítsék sportágukat. A rendezvény főszervezője a Táncsics testnevelője, Kósy Nándor volt, aki korábban vidékbajnokságot, csapatbajnokságot és terembajnokságot is nyert, illetve a Magyar Íjász Szövetség főtitkári és sportigazgatói pozícióját is betöltötte. A korábbi válogatott kerettag nem akármilyen eredményű társakat tudott megnyerni a bemutatóra. A programot az 1980-as moszkvai olimpián ötödik helyezett Nagy Béla élménybeszámolója kezdte, majd csatlakozott hozzá az IFAA világbajnok és országos bajnok Buzás Károly, a világjátékok tizedik helyezettje, Gajdos Márk Csaba, aki többször nyert országos bajnokságot, nem mellesleg pedig országos csúcstartó. De a sportcsarnokban a bajnoki ezüstérmes Matei Levente és Prém Dorián is közreműködött.

Bárki kipróbálhatta magát.

Bárki kipróbálhatta magát.

A versenyíjászok különböző távolságokról eredményesen céloztak lufira, céltáblára és még almára is, mint megtudtuk, közel félmillió forintot érő fegyvereikkel. Az utolsó feladatnál maga Kósy Nándor is beállt a sorba, miközben a szép számú diáksereg néma csendben szorított a találatokért, melyeket vastapssal jutalmaztak.

A szakemberek ezt követően a kisteremben minden érdeklődőnek megmutatták az alapokat, és bárki kipróbálhatta, hogy mire képes az íjakkal. Minimális befektetéssel Salgótarjánban is elkezdhetjük az íjászatot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s