Ezüstérmes visszatérés


ÍJÁSZAT – Terem országos bajnokság

A napokban Kecskeméten tartották meg az íjászok országos terembajnokságát, ahol Kósy Nándor, a Tarján Íjász Egyesület versenyzője ezüstérmet szerzett az olimpiai kategória 15 indulója között.

A pár nappal korábban, a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban megtartott íjász bemutatón részt vett válogatott (Matei Levente, Kósy Nándor, Buzás Károly, Gajdos Csaba) az ob-n is kitett magáért, a küzdelmek során nem sok esélyt engedtek a többi íjásznak. Az első négy helyezést szokás szerint egymás között osztották szét, nagy küzdelmek árán. Az első 60 vessző kilövését követően (18 méterről) Gajdos 567, Buzás 564, Kósy 554, Matei 531 pontig jutott. A rangsoroló eredményei alapján a kieséses párbaj során izgalmas meccsek alakultak ki.

Kósy Nándor (Tarján Íjász Egyesület, balra) a dobogón.

Kósy Nándor (Tarján Íjász Egyesület, balra) a dobogón.

A Táncsics testnevelője, Kósy Nándor az első körben az országos csúcstartóval, Dezső Jánossal került össze. Öt-ötös döntetlen állásnál egyetlen vessző döntötte el a továbbjutást, a tarjáni egy szép tízes találattal vette az akadályt, így már a legjobb négy között tudhatta magát. A döntőbe jutásért Buzás Károllyal kellett megküzdenie. A 7–1-es győzelmet követően Kósy és Matei állhatott szemben egymással az Országos Kupa elnyeréséért.

A döntő első fordulójában egyenlő pontszámmal, egy-egyre állt az eredmény. A második fordulóban Kósy elhúzott 3–1-re, melyet riválisa gyorsan korrigált a harmadik etapban (3–3). A negyedik fordulóban Kósy ismét magára talált (5–3). Az ötödik forduló izgalmában a nógrádi íjász kicsúszva a rendelkezésére álló időből és energiából, visszaadta előnyét (5–5), tehát az országos bajnoki cím egyetlen lövésen múlt, mindkét versenyzőnek 40 másodperc állt rendelkezésére egy vessző kilövésére. Mindkét versenyző 9-es találatot ért el, Matei minimális különbséggel lőtt közelebb a célhoz, így ő vihette haza a bajnoki címet.

A salgótarjáninak azonban semmi oka nem lehetett a panaszra, mivel másfél év kihagyás után, szép eredménnyel tért vissza a versenyzők körébe.

Longbow felnőtt férfi kategóriában Szedlák Gábor (Vitalitás SE) 416 ponttal a harmadik helyen végzett, öt induló között.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s