Élmezőnyben a nógrádi tájfutók


TÁJFUTÁS – Nemzetközi Hungária kupa, Gyöngyöstarján

Két esős napot követően, pénteken már kisütött a nap Közép-Európa legnagyobb sportági viadalán a 16 ország 750 futóját felvonultató nemzetközi ötfutamos mátrai Hungária kupa tájékozódási futóversenyen.  

A tarjáni Angyal Anna a serdülő lányoknál jelenleg a harmadik helyen áll.

A tarjáni Angyal Anna a serdülő lányoknál jelenleg a harmadik helyen áll.

A Gyöngyöstarján melletti felázott és igen köves mátrai terepen továbbra is jó szerepelnek a nógrádi sportolók. Jelenleg a junior férfiak elit mezőnyét az első futamon szerzett elsőségének is köszönhetően- melyet eddig, további két futam második helyezés követett- a salgótarjáni Dornyay versenyzője Fehérvári Dániel vezeti, még az ifjúsági lányoknál egy második helyezés és két futamgyőzelmének köszönhetően Goldmann Júlia áll az összetett verseny élén.

 Ifjúsági fiúknál a gyengén kezdett Stork Mihály a harmadik futam végén feljött korosztályában ez előkelő 4. helyre. A felnőtt férfiak II. osztályú rövidített versenyszámában az első futamban szerzett jelentős időhátrányát fokozatosan ledolgozva a gyöngyöstarjáni futam végén a 12. helyről az összetett kategória előkelő 4. helyére rukkolt előre a balassagyarmati Kovács Boldizsár. Öccse Kovács Sebestyén, a nap végén már örömmel vette tudomásul,hogy a legjobb tíz közé (9.) került.

Fiatal lányoknál két tarjáni is előkelő helyen várja a további futamokat . A jól kezdő Lénárt Lili az első futam során (3.) a második és harmadik megmérettetés során viszont kissé visszaesve összetettben a hatodik helyen, klubtársa Angyal Anna pedig egyre jobb formába lendülve (6., 2., 2. futam helyezéseivel) alig lemaradva a jelenleg vezető fővárosi versenyző mögött a remek harmadik pozíciót foglalja el. A serdülő lányok C kategóriájában Sramkó Réka is őrzi dobogós, harmadik helyezését.

Szenioroknál -F35 A kategória- három futam után a legjobb nógrádi versenyző Babka Miklós

Szenioroknál (F35 A kategória) három futam után a legjobb nógrádi versenyző Babka Miklós

A nyílt kategóriák népes mezőnyében némi meglepetésre a tarjáni hosszútávfutó Langer Olivér is rajthoz állt. Itt a technikás versenyszámban Fehérvári Zsolt nyerte az első futamot, majd a másodikban elszállt úgy, hogy ezt a futamot éppen a klubtársa a fiatal Tábori Milán nyerte, de a heterogén mezőnynek köszönhetően a harmadik futamra sikerült visszakapaszkodnia a legjobbak közé, így a negyedik futam küzdelmét már ismét a dobogós harmadik helyről várhatja.

Szenioroknál Babka Miklós(Dornyay) remekel. Az F35 A életkori kategóriában jelenleg a dobogó harmadik fokát foglalja el, még a tarjániak edző versenyzője Sramkó Tibor egy számára szokatlan versenyszámot választva (F45BR) három futam után a hatodik pozícióban várhatja folytatást, ahol a versenyzők a Kékes déli oldalában illetve Pálosvörösmart térségében fogják egymást közt eldönteni az idei nemzetközi Hungária Kupa sorsát.

Forrás: Czimer.Z. József

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s