Tovább népszerűsítették a sportágat


ÖKÖLVÍVÁS – VI. Botos Boksz Gála

Látványos bemutató mérkőzések, pörgős felhozó meccsek és döntetlennel záruló csapatverseny. Egy év kihagyás után pénteken újra az ökölvívókra figyelt Salgótarján belvárosa, ahol hatodik alkalommal rendezték meg a Botos Boksz Gálát. A házigazda Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) nyolc fiatalt küldött ringbe, akiknek szívből szurkoltak a szép számban kilátogató nézők.

Botos Károly (kékben) szerezte a Tigrisek első győzelmét.

Botos Károly (kékben) szerezte a Tigrisek első győzelmét.

A délután két bemutató mérkőzéssel vette kezdetét, először a 34 kilós serdülő, Kerekes Bence debütálására került sor, majd a Zagyvapálfalvai Ifjak SE két női ökölvívója, Rácz Vanessza és Bangó Martina küzdött meg egymással, de az összecsapások jellege miatt nem hirdettek eredményt. Ezután egri, nagyrédei és losonci bokszolók foglalták el a ringet, akiket már a pontozók is értékeltek. Az SBSE versenyzői közül Danyi Dániel (serdülő 54 kg) egyhangú pontozással verte szlovák ellenfelét, míg Zámbó Róbert (serdülő 52 kg) és Oláh Gergő (ifjúsági 91+ kg) 2:1 arányú vereséget szenvedett.

A régiós verseny szereplőinek bemutatása előtt a megyeszékhely polgármester asszonya, Székyné dr Sztrémi Melinda köszöntötte a versenyzőket. Köszönetet mondott Botos Tibornak, aki rengeteg munkát fektet a salgótarjáni fiatalok felkészítésébe, és újra megszervezte a gálát. A polgármester asszony a város jó hírnevét vivő versenyzőknek, a gála színvonalát emelő vendégeknek és a támogatóknak is köszönetet mondott. Ezt követően Vida József, az SBSE elnöke adott át elismeréseket azoknak, akik segítik a város ökölvívását. Serleget kapott Székyné dr. Sztrémi Melinda, Becsó Zsolt, a megyei közgyűlés elnöke, Botos Tibor, és nem utolsósorban Nagy Anett Viktória, a Magyar Ökölvívó Szövetség szakmai koordinációs igazgatója, illetve – a rendezvényt egészségügyi problémák miatt kihagyó – dr. Csötönyi Sándor, a szövetség elnöke.

Oláh Károly (kékben) egyhangú pontozással nyert, egalizálva a versenyt.

Oláh Károly (kékben) egyhangú pontozással nyert, egalizálva a versenyt.

A díjak kiosztása után újra a sportolóké volt a főszerep, és kezdetét vette a csapatverseny, ahol az Észak-magyarországi Tigrisek az Észak-alföldi Tornádóval csaptak össze. Az alföldiek az első három összecsapást megnyerték, az SBSE-sek közül a lelkes Berki Ádám (junior 50 kg) maradt alul. Ekkor Botos Károly (junior 57 kg) lépett a kötelek közé, és megosztott pontozással, de megszerezte a Tigrisek első győzelmét, majd régiós csapattársa is nyerni tudott. Oláh Károlyon (junior 63 kg) volt a sor, aki magabiztos öklözést bemutatva, egyhangú pontozással hozta egálra a csapatversenyt. Mivel a két utolsó felnőtt mérkőzésen egy-egy győzelem jutott a Tornádónak és a Tigriseknek is, a csapatverseny végeredménye 8–8-as döntetlen lett. A torna legjobbjának Zöld Tamást (Tornádó) választották, a legjobb hazai versenyző pedig Oláh Károly lett.

A napot a helyiek egyik kiválósága, Szőrös Márk zárta, aki elit bemutató mérkőzésen küzdött meg ellenfelével.

Maximálisan elégedett vagyok a versenyzőim teljesítményével. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik támogatták a rendezvényt, illetve segítettek a szervezésben. Örülök, hogy ennyien kilátogattak a gálára, és buzdították a tanítványaimat – mondta tudósítónknak Botos Tibor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Összes fotó facebook oldalunkon.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Komoly rangot kapott a gála | Nógrád sportja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s