Jótékonykodnak a Gazemberek


AMERIKAI FOCI – Aréna tornát szerveznek Salgótarjánban

Mint arról korábban beszámoltunk, a hazánkban egyre népszerűbb amerikai foci a nógrádi megyeszékhelyen is hódít. A Rascals (Gazemberek) néven tömörülő csoportosulás több szempontból is mérföldkőhöz érkezett, hamarosan klubbá alakulnak, és február elsején nagyszabású jótékonysági tornát rendeznek a Városi Sportcsarnokban.

A történet még 2012 végén kezdődött, amikor a legnépszerűbb közösségi oldalon elindult egy csoport, ami a sportág nógrádi szerelmeseit gyűjtötte össze. A tagok találkozgattak, és maguk is kipróbálták, mire mennek a tojáslabdával. A rendszeres edzések mellett az iskolákban is toboroztak, majd jöhetett az első edzőmérkőzés, a Vác Pandas ellen (31–13). A baráti szerveződés 2013 októberében egy miskolci szabadtéri aréna tornán is bemutatkozott, és épphogy lecsúszott a dobogóról. Tavaly februárban azonban már sikerült az éremszerzés, akkor az I. Gödöllői Aréna Kupán végeztek a harmadik helyen úgy, hogy a második meccstől lehúzták a rolót, és az ellenfeleik nem tudtak touchdownt elérni. A szekszárdiak és a váciak is meghajoltak a salgótarjániak előtt, így megérdemelt volt a dobogós hely.

Salgótarjánban is látványos küzdelmeket láthatunk majd (feketében a Rascals).

Salgótarjánban is látványos küzdelmeket láthatunk majd (feketében a Rascals).

Tavaly szeptemberben összeült a csapat, és a tagok elhatározták, hogy ideje továbblépni. Kitalálták, hogy egy nagyszabású tornával szeretnék népszerűsíteni a sportágukat, amivel egyúttal a közösségnek is segíteni tudnak. Így született meg annak a jótékonysági aréna tornának az ötlete, amelyet majd február elsején, a Super Bowl napján rendeznek meg a Városi Sportcsarnokban. A belépőket alacsonyra szabták (300 forint, 14 éves kor alatt ingyenes), így remélhetőleg sokan ellátogatnak a rendezvényre, így a számos apró bevételből egy jelentősebb adomány gyűlhet össze, melyet a Szent Lázár Megyei Kórház gyermek osztálya kap majd meg.

A résztvevő nyolc csapat az ország különböző részeiből érkezik, és a baráti csoportosulások mellett profi alakulatok is a nógrádi megyeszékhelyre látogatnak, sőt, a közönség válogatott kerettagok játékát is megcsodálhatja majd. Az alapszakaszban két csoportban küzdenek meg a csapatok, a rájátszással együtt így összesen 16 meccs szerepel a programban.

A „kispályás”, 2×10 perces mérkőzéseken hét-hét ellen megy a játék. A rúgások nem érvényesek, de a nagypályás mérkőzéshez hasonlóan itt is négy kísérletből kell előrehaladni, ezúttal fél pályát. A futott gól egy pontot, míg a passzolt kettőt ér.

A Gazemberek hamarosan már egy klubot alkothatnak.

A Gazemberek hamarosan már egy klubot alkothatnak.

Mint a szervezőktől megtudtuk, az egész város felsorakozott a nemes kezdeményezés mögé, senki sem mondott nemet a támogatási felkérésekre, és az önkormányzat is besegített. A jegybevétel mellett játékokat, ajándékokat is gyűjtenek a nap során, sőt, a résztvevő csapatok is jelezték már, hogy ők sem érkeznek majd üres kézzel. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvényen véradást is szerveznek, és balesetmegelőző program is színesíti a palettát.

A Gazemberek gőzerővel készülnek a tornára, péntekenként 19 órától, vasárnaponként 14 órától edzenek a Borbély Lajos Szakközépiskola tornatermében, ahol szívesen látnak minden érdeklődőt.

Tudósítónknak elárulták, hogy a tervek szerint hamarosan megtörténik a klub bejegyzése is, így nemsokára már nem csak egy baráti csoportosulásról beszélhetünk. A hosszú távú tervek között szerepel, hogy az edzőmeccsek után az – 2015 őszén útjára induló – aréna kupasorozatra is szeretnének benevezni.

torna plakát 15

Reklámok

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Ilyen még nem volt nálunk | Nógrád sportja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s