A legeredményesebb testnevelők között


DIÁKSPORT – Kalmár Ibolya munkáját ismerték el

A 2013/14-es tanév diákolimpiai versenyeinek legsikeresebb iskoláit és tanárait díjazta a napokban a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). A Magyar Tudományos Akadémia Kodály termében vehette át a Diákolimpia Legeredményesebb Testnevelője címet Kalmár Ibolya. A salgótarjáni Madách Imre Gimnázium testnevelő tanára elsősorban az atlétikában végzett munkájával érdemelte ki az elismerést.

Kalmár Ibolya Balogh Gábortól, az MDSZ elnökétől (középen), és Sipos Imre helyettes államtitkártól vehette át a díjat.

Kalmár Ibolya Balogh Gábortól, az MDSZ elnökétől (középen), és Sipos Imre helyettes államtitkártól vehette át a díjat.

Az előző tanévben a diákolimpia selejtezőiben és döntőiben 2500 intézmény 280 ezer tanulója vett részt, így a versenyrendszer keretében minden negyedik diákot sikerült bevonni a sportolásba, írta az MTI.

Az ünnepi rendezvényen Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte, a magyar fiatalok jövője a sportban is gyökerezik, ezért fontos, hogy a tanárok odafigyeljenek arra, az iskolában minél többen mozogjanak, sportoljanak a tanulók.

Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért felelős helyettes államtitkára először gratulált az MDSZ-nek a diákolimpiai versenyek színvonalas megrendezéséhez, majd a tanároknak megköszönte azt a „láthatatlan” munkát, amit a diákok felkészítése érdekében elvégeztek.

Balogh Gábor, a MDSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a diákolimpia Magyarország legnagyobb tehetséggondozó rendszere. Mint elmondta, a diákolimpia a közelmúltban országos tanulmányi versennyé lépett elő, az országos döntőkön dobogós helyezést elért diákok pedig a felsőoktatási felvételinél plusz tíz pontot kapnak.

Tolnai Nándor, a Nógrád Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, és a díjazott.

Tolnai Nándor, a Nógrád Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, és a díjazott.

A rendezvényen első ízben ismerték el az év testnevelő tanárait, ezt a címet húszan érdemelték ki, és szintén díjat kaptak a legjobb diákolimpiai rendezvények szervezői is.

Megyénkből – a Madách gimnáziumban több mint két évtizede tevékenykedő – Kalmár Ibolyát szólították, a díjat elsősorban az atlétikában elért eredményeivel érdemelte ki. A kiváló testnevelői garnitúrának köszönhetően az iskola magasugró tanítványai évek óta az országos diákolimpiai döntő dobogóján végeznek, amivel méltóképpen öregbítik a tanintézmény és a megyeszékhely hírnevét. A szerény felkészülési lehetőségek ellenére az elmúlt tanévben a dobogó legmagasabb fokára is felállhatott a lány csapat (Mátyássy Eszter 155 cm. Balla Annamária 150 cm. Koltai Eszter 145 cm. Virányi Vivien 140 cm. Lovas Petra 135 cm), míg a VI. korcsoportos Mátyássy Eszter egyéniben szerzett ezüstérmet, 160 centis ugrásával. Az ugrók mellett a váltók között is remekeltek, 2013-ban a 4×100 méteres fiú csapat bronzérmet hozott haza a fővárosból.

A salgótarjáni testnevelőnek Balogh Gábor és Sipos Imre adta át az oklevelet és az emlékplakettet. A díjátadó ünnepségen meghívottként vett részt a jelölő szervezet, a Nógrád Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, Tolnai Nándor.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Világéletében testnevelőnek készült | Nógrád sportja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s