Rég nem látott siker


PÁRBAJTŐRVÍVÁS – Junior országos bajnokság

Talán kijelenthetjük, hogy a salgótarjáni vívás 2006-os újjáélesztése óta nem született akkora siker, mint amekkorát Mihály Zoltán ért el a napokban. A Galba Árpád Vívóegylet párbajtőrözője 71 induló között az ötödik helyet szerezte meg a keszthelyi junior magyar bajnokságon.

A salgótarjáni Mihály Zoltán (Galba) ötödik lett a junior bajnokságon.

A salgótarjáni Mihály Zoltán (Galba) ötödik lett a junior bajnokságon.

Mint azt a sportágban járatosak tudják, több évtizedes álmából 2006-ban ébredt a salgótarjáni vívás. Mihály Zoltán már szinte a kezdetekkor csatlakozott a Penge Vívóakadémiához, majd pár éve ő is átigazolt a Galba Árpád Vívóegylethez. Korábban több szabadidős versenyen is szerezett érmet, és két diákolimpiai döntőről is hozott már haza bronzot.

Keszthelyen előzetesen azt várta magától, hogy bekerüljön a legjobb 16 vívó közé. Amikor aztán a csoportkört hibátlan mutatóval hozta, hat asszójából mind a hatot megnyerte, már sejteni lehetett, hogy simán elérheti a célját. Mivel a csoportkör után a ranglistán a harmadikként hozták ki, automatikusan bekerült a legjobb 32 közé. A 16 közé jutásért egy BVSC-s ellenféllel került szembe, és a nap legszorosabb összecsapását vívta vele. Riválisa 5–1-re elhúzott, az asszó végén 8-8 szerepelt a kijelzőn. A sorsolás a fővárosinak kedvezett, ám egy együttes találat után a salgótarjáni vitt be tust, így 10–9-cel jutott tovább. A nyolcaddöntőben egy Vasasos vívót vert, viszonylag könnyedén (15–9). A negyeddöntőben az a Nagy Dávid (Vasas SC) várt rá, akit a csoportkörben 5–3-ra vert. Ekkorra azonban a nógrádi fejben elfáradt, így ezúttal ő maradt alul (9–15). Csoportköri mutatójának hála, végül az előkelő ötödik helyre rangsorolták, a 71 induló között ez roppant nagy fegyverténynek számít. Teljesítményének köszönhetően, korcsoportja összesített ranglistáján a 22. helyről egészen a 17-re repült előre.

A fiatalember idén érettségizik majd Pásztón, utána azonban ő is elhagyja megyénket. Addig azonban még a diákolimpiai döntőn, és a felnőtt vidékbajnokságon is remélhetünk tőle jó eredményt.

Újra bebizonyosodott, hogy előbb-utóbb kijön az eredmény – nyilatkozta Vertich Tamás, edző. – Zoltán rengeteget készült az utóbbi években, és nem fejezünk be iskolázást úgy, hogy ne kérdezné meg, mit kell gyakorolnia. Nagyon szorgalmas, és a munkának mindig megvan a gyümölcse.

A galbás eredményei.

Férfiak (71 induló): 5. Mihály Zoltán (6 győzelem/6 asszó, 32 közé jutásért: erőnyerő, 16 közé jutásért: 10–9, 8 közé jutásért: 15–9, negyeddöntő: 9–15).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s