Sérülés után dobogó


VÍVÁS – Utánpótlás vidékbajnokság

Dobogóval tért vissza kilenc hónapos kihagyása után Majcher Emese, a salgótarjáni Galba Árpád Vívóegylet sportolója. A szolnoki utánpótlás vidékbajnokságon 21 induló között szerzett bronzérmet.

A salgótarjáni Majcher Emese (piros felsőben) a harmadik lett a vidékbajnokságon.

A salgótarjáni Majcher Emese (piros felsőben) a harmadik lett a vidékbajnokságon.

A nógrádi lány elég gyengén kezdte a csoportkört, mindössze egyetlen asszót sikerült nyernie. Néhány kidolgozott akciót leszámítva passzívan, félénken, csak az ellenfelek hibáit kihasználva adta a tusokat. Így vívnia kellett a 16-ba jutásért, 10–7-es győzelemmel az első akadályt sikeresen vette. A nyolcba jutásért az elsőszámú kiemelttel vívott. Az első etapban kierőszakolt három tus előnyt végig tartani tudta, ezzel 10–7-re nyert. Olyan pörgősen haladt a verseny, hogy ideje sem maradt arra, hogy felfogja, hol tart, már jött is a négybe jutásért a következő asszó. Régi ellenfele ellen már magabiztosan, az akcióikat előkészítve vívott, 10–9 arányú győzelem után jöhetett a döntőért vívandó asszó. Az elődöntőben a balkezes ellenfelének (aki később a döntőt is megnyerte) gyors előretörése után már csak tartani tudta az összeszedett hátrányt, végül Vertich Tamás tanítványa 10–5-ös vereséggel a harmadik helyen végzett. A térdsérülését még kímélendő, ebben az évadban már csak a diákolimpián és az országos bajnokságon fog pástra állni.

Két további salgótarjáni is érdekelt volt a vidékbajnokságon, Gajdár Fanni a 17., míg testvére, Eszter a 25. helyen zárt. Fanni egy tőr versenyen is elindult, Szigetszentmiklóson a 20. helyet szerezte meg.

A Galba vívóinak eredményei.

Párbajtőr. Vidékbajnokság. Gyermek lányok (21 induló): 3. Majcher Emese (1 győzelem/4 asszó, nyolcaddöntő: 10-7, negyeddöntő: 10-9, elődöntő: 5-10) … 17. Gajdár Fanni (2/5). Újonc lányok (29): 25. Gajdár Eszter (1/4, 16-ba jutásért: 12-15).

Tőr. Polaris-Nord Kupa. Bambi lányok (22): 20. Gajdár Fanni (2/5, 1/4, 16-ba jutásért: 7-8).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s