Salgótarjánban a régiódöntő


ÖKÖLVÍVÁS – Három versenyen az SBSE

A közelmúltban két egri és egy mezőkövesdi versenyen is szorítóba léptek a Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) fiatal ökölvívói, Botos Tibor tanítványai ezúttal sem hoztak szégyent mesterükre. Közben gőzerővel folynak az augusztus végén megrendezendő Botos Boksz Gála előkészületei is, ami egyben régiódöntő is lesz.

Élete első meccsén Horváth Levente győzni tudott.

Élete első meccsén Horváth Levente győzni tudott.

A hevesi megyeszékhelyen folytatta szereplését az SBSE, ahol az Észak-magyarországi régió legjobbjai a Pest megyei régió válogatottjával csaptak össze. A salgótarjániak három bokszolót vittek el a megmérettetésre, de Botos Dávidnak ezúttal nem jutott ellenfél. Danyi Dániel látványos, szép bokszot bemutatva, egyhangú pontozásos győzelmet aratott. Oláh Károly kicsit szorosabb meccset vívott, és bár a mozgása nem volt összeszedett, így is győzni tudott.

A csapattalálkozó az Észak-magyarországi régió győzelmét hozta, amivel eldőlt, hogy a salgótarjániakat is felsorakozó régió jutott be a sorozat döntőjébe. A finálé első összecsapásának nem más, mint az augusztus 29-én esedékes Botos Boksz Gála ad majd otthont, a salgótarjáni Fő téren, míg a visszavágót egy héttel később rendezik majd a másik döntős, a Budapesti régió szervezésében.

Eger után Mezőkövesd volt a következő állomás, ahol a Matyó Kupán szerepeltek a nógrádiak. Botos Dávidra egy jóval erősebb ellenfél várt, aki ellen a második menetig bírta csak, akkor kimentette őt az edzője. Danyi Dániel elé azt a riválisát sodorta a sors, aki ellen eddig egyszerűen képtelen volt győzni. Most egyértelműen jobb volt ellenfele, aki pontozással nyert. Botos Tibor két abszolút kezdő tanítványát is ringbe küldte, és ők szolgáltatták a pozitív meglepetéseket. A 37 kilós Horváth Levente élete első meccsén látványos, vívó stílusú bokszot mutatott be, szépen elmozgott riválisa kesztyűi elől, és megérdemelt, egyhangú pontozásos sikert aratott. Rácz Raul az első menetben még partiban volt, szép elhajlásokkal tért ki az ütések elől, utána azonban elfáradt, így 2:1-es arányú vereséget szenvedett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABotos Dávid Egerben kétszer is nyert.

Botos Dávid Egerben kétszer is nyert.

Az SBSE fiataljai ezt követően visszatértek Egerbe, ahol a kétnapos Bikavér Napok keretében megrendezett nemzetközi, szabadtéri ökölvívó versenyen voltak érdekeltek. Botos Dávid az első nap egy helyi bokszoló ellen állt ki, a tavalyi bajnokot már régóta ismeri. A csapkodós, kellemetlen stílus beszűkítette a bunyóját, de így is nyerni tudott, 2:1-es arányban. Másnap egy győri válogatott akadt az útjába, Dávid pedig sokkal jobb bokszot mutatott be, mint egy nappal korábban. Hozta, amit tud, második szándékból, jó kontrákkal talált be, így újra nyerni tudott. Danyi Dániel egy erős angollal került össze, aki ellen nem adta meg magát, de vissza se támadott, hiányzott belőle a győzni akarás, ami így el is maradt. Az első nap Oláh Károly nem hozta azt, amire képes, pontatlan ütései vereséget eredményeztek. Másnapra összeszedte magát, és egy angol rivális ellen sima győzelmet aratott, ahogy edzője fogalmazott, rég látta már ennyire meggyőzőnek tanítványát. A Mezőkövesden remeklő Horváth Levente is egy angollal találta szemben magát, a tarjáni ismét helytállt, de az angol többet ütött, így szoros meccsen, 2:1-es vereséget szenvedett.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Folynak az előkészületek | Nógrád sportja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s