Egy győzelem, egy vereség a nógrádi csapatok mérlege


SAKK – NB II., Erkel-csoport. 2. forduló

Egy szoros győzelem és egy nagyarányú vereség jellemezte a két nógrádi csapat hét végi eredményét az NB II. Erkel-csoport második fordulójában. A Pásztói SE a csoport nagynevű ellenfelétől, az MTK II-től a fővárosban szenvedett vereséget, még a tarjániak a Városi Sportcsarnokban számtalan szalonremi után egypontos különbségű győzelmet arattak a gyöngyösiek felett.

Patai Péter1

Patai Péter eddig mindkét találkozóján begyűjtötte a teljes pontot

Tarjánban a játékos nevek ismerete jegyében már a mérkőzés előtt szoros mérkőzésre számítottak a csaptok képviselői. Ez így is lett.

Mede István távolléte miatt ezúttal az első táblára Egyed András, a másodikra Frink Ferenc lépett előre, akik szalonremivel hoztak fél-fél pontot, de remizett Szarvas Sándor is. A sötét bábukkal elért három döntetlen ugyan jól jött a csapat számára, de a remik elérésének módja nem éppen szívderítő. Ezt követően Lenkó Csaba is lemondott a győzelem reményéről és elfogadta ellenfele döntetlen ajánlatát.

Kovács Zsolt, Kutas Balázs Patai Péter partija reményteljesnek indult, miközben Patai Tamás vesztésre rontotta kedvezőtlenebb, de még döntetlent sejtető állását, így ekkor még a vendégeknél volt az előny. Végül Kovács Zsolt egy szép támadás során padlóra küldte ellenfelét és a tarjáni csapat ismét egálra hozta találkozó állását. Miklós Dánielnek döntetlen végjáték jött ki, Kutas Balázs rontott, de a fél pont még így is bejött. Kovács Dániel szépen használta ki minimális előnyét és be is gyűjtötte a teljes pontot. Klenóczky Danit viszont bemattolta ellenfele.

A döntés Frink Szabolcsra és Patai Péterre maradt. Frink Szabolcs próbálkozott ugyan előnyt kicsikarni ellenfelétől, de végül bele kellett nyugodnia a döntetlenbe. Patai Péter viszont már három gyalogelőnyre tett szert, biztosnak látszott a győzelme, amikor ellenfele némi zűrzavart keltve hibára késztette, de a tarjániak szerencséjére ellenfele ezt kihasználni már nem tudta, így végül második győzelmét is begyűjtötte az újonc nógrádi gárda.

Salgótarjáni TSE Mátra SE   6.5-5.5

Táblasorrend szerinti eredmények: Egyed András-Boricsev Oleg 0,5-0,5, Kovács Zsolt- dr. Gara György 1- 0, Frink Ferenc- Demeter István 0,5-0,5, Frink Szabolcs- Kis József 0,5-0,5. Miklós Dániel- Szatmáry-Révay József 0,5-0,5, Lenkó Csaba-Beglyj Mikhail 0,5-0,5, Szarvas Sándor-Szécsényi István 0,5-0,5, Kovács Dániel-Balogh Pál 1- 0, Kutas Balázs-Csizmadia Lajos 0,5-0,5, Patai Tamás-Földi Martin 0-1, Patai Péter-Hevér János 1- 0, Klenóczky Dániel-Varga István 0-1

Az Erkel csoport legerősebb csapatához, az MTK II.- höz látogattak a pásztóiak. A több korosztályos ifi válogatottal ( Marosi Levente, Terbe Zsuzsanna, Márta Dominik) felálló budapestieknél 11 táblán is magasabb ÉLŐ pontszámú sakkozó ült le a táblához, így az eredmény akár papírformának is nevezhető.

A pásztói csapatból Frander Olivér és Lengyel István hozta két izgalmas partiban a győzelmeket, a többiek sajnos vesztettek.

MTK Budapest II. – Pásztói SE   10.0-2.0

Táblasorrend szerint eredmények: Marosi Levente-Bohati Tamás 1-0, Szabolcsi János-Domány Mihály1-0, Honos Attila-Frander León Olivér 0-1, Laza Szabolcs-Hovanecz László 1-0, Terbe Zsuzsanna-Huszár Márk 1-0, Berta Sándor-Sr. Vajda Albert 1-0, Fodor Balázs-Tódor Attila 1-0, Rozgonyi Áron-Lengyel István 0-1, Vitályos Márton-Tódor Sándor 1- 0, Márta Dominik-Vas Vince 1- 0, Tóth-Katona Tamás-Huszár Lóránt 1-0, Czumbel Péter-Kelemen Áron 1-0

További eredmények: Andornaktálya SE- BEAC I. Barcza 6-6, Honvéd ASE- Fóti SE 9,5-2,5, Gödöllői SBE- MAFC Bp 3-9, Jászberényi SK- Pestszentlőrinc SK 6-6

Két forduló után az állás: 1. MTK Budapest II. 21 2. Honvéd Auróra SE 17,5 3. MAFC 14,5. 4. BEAC I.. Barcza 14 5. Salgótarjáni TSE 14 6. Andornaktálya SE 13 7. Jászberényi Sakk Kör 12,5 8. Pestszentlőrinc SK 10 9. Gödöllői SBE 8 10. Fóti SE 7 11. Mátra SE Gyöngyös 6,5 12. Pásztói SE 6

Október 18-án, a III. fordulóban Pásztón bonyolítják le a Pásztói SE-Salgótarjáni TSE megyei rangadó mérkőzést.

Forrás: Cz.Zentai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s