Karancslapujtői bronz


ATLÉTIKA – Nagyerdei Terep Maraton

A Debrecenben megrendezett Nagyerdei Terep Maraton tíz női indulójából abszolútban bronzérmet szerzett a karancslapujtői Dr. Lukács Tünde, ez a 40 év alattiak kategóriájában a második helyezést jelentette.

A versenyen több távon is lehetett indulni, a maratont vállalóknak a Nagyerdőt keresztül-kasul szelő és megkerülő ösvényeken és földutakon vezetett 21 kilométeres körből kettőt kellett teljesíteniük. A távolság mellett gödrökkel, kisebb-nagyobb emelkedőkkel, máshol mélyebb árkokkal és az esőzések miatt sok helyen pocsolyákkal is meg kellett küzdeni a látszólag sík terepen. Az egész nap borongós, hűvös, szeles idő a futáshoz mégis ideálisnak bizonyult.

Nem készültem különösebben, ez az időeredményemen is látszik – mesélte tudósítónknak a nógrádi. – Az elhúzódó forróság miatt augusztusban kevesebbszer és rövidebbeket futottam, és többet úsztam. Egy korábbi túra után döntöttem el, hogy részt veszek első terep maratonomon. Ez kellő biztonságot adott, még úgy is, hogy a versenyt megelőző héten sajnos nem volt alkalmam futni. Bár most nem tűnt reálisnak, de valahol álmom volt, hogy szeretett egyetemvárosomból egyszer érmet hozhassak haza, és ez most valósággá vált.

Eredmények. Nők (10 induló): 3. Dr. Lukács Tünde (Karancslapujtő) 4;25:55 óra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s