Csúcsugró cipő Somoskőn


ATLÉTIKA – Szalma László 830-as szögese a cipőmúzeumban

Újabb értékes ereklyével gazdagodott a somoskői Bazalt Panzió cipőmúzeuma. A hétvégén a Testnevelési Egyetem mini küldöttsége látogatott Somoskőre, élükön a távolugrás országos csúcstartójával, Szalma Lászlóval, aki 2006. óta az atlétika tanszék vezetője, nem mellesleg pedig a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke.

A találkozó résztvevői, és a legendás cipő (balról): Molnár Sándor, Lohn Angéla, Szalma László, Angyal János, Fodor Alexandra.

A találkozó résztvevői, és a legendás cipő (balról): Molnár Sándor, Lohn Angéla, Szalma László, Angyal János, Fodor Alexandra.

A csúcsugró cipő átadása.

A csúcsugró cipő átadása.

Az ugrógálák helyszínének szomszédságában Angyal János vendégei megtekintették a sportereklyéket, ahol többek között Bubka, Sotomayor, Iszinbajeva, Kosztadinova, Taraszov, Austin, Holm, Vlasic és Uhov ugrócipői láthatóak, akik pályafutásuk során összesen 72 világrekordot ugrottak, 43 világbajnoki és 9 olimpiai bajnoki címet nyertek. A baráti beszélgetésen többek közt felelevenítették azt is, hogy Szalma László annak idején, 1985-ben a Kohász-stadionban (mai nevén a Szojka Ferenc Stadionban), a Kristály Kupán 810 centiméteres, fantasztikus ugrásával örvendeztette meg a szurkolókat.

Az egykori kiváló távolugró – olimpiai 4. helyezett, fedett pályás Európa-bajnok – egy igazi meglepetést tartogatott Angyal Jánosnak a találkozó végére. Ajándékba adta azt a távolugró cipőjét, amelyben 30 évvel ezelőtt, a Vasas színeiben ugrotta a máig is fennálló 830 centiméteres országos csúcsát (Budapest, 1985. július 7.). A dedikált lábbeli méltó helyre került a többi kiváló atléta ereklyéi közé, értékes relikviával gyarapodott tehát a cipőmúzeum, amely Gyulai István emléke előtt tiszteleg.

Szalma László 810 centis ugrása a salgótarjáni Kohász Stadionban, 1985-ben.

Szalma László 810 centis ugrása a salgótarjáni Kohász Stadionban, 1985-ben.

A csapat a várlátogatás után az emlékkönyvbe írt kedves sorokkal köszönte meg a felejthetetlen órákat:

„Gratulálunk az ugró sport „birodalomhoz”. Reméljük, hogy nem utoljára voltunk itt. Köszönjük a szép napot és a tárlatvezetést. További sikeres atlétamunkát kívánunk, és várjuk az ugrógála folytatását. Szeretettel, barátsággal: Szalma László, Molnár Sándor, Lohn Angéla, Fodor Alexandra”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s