Nagy Miklós Attila veterán bajnoki címet szerzett


ASZTALITENISZ – Veterán ob

Az elmúlt hét végén remek hangulatban zajlott le a Dr. Bándi Andor emlékverseny Békéscsabán, mely a ranglistapont szerzés mellett ezúttal a Magyar Nemzetközi Veterán Bajnokságnak is otthont adott. A küzdelmekre hazánk sportolói, közte két szécsényi Gúth József és Nagy Miklós Attila mellett Románia, Kína és Horvátország 165 versenyzője küzdött meg egymással az elsőségekért.

A két nógrádi veterán ezúttal is remekül szerepelt. Nagy Miklós Attila az 50-59 évesek korcsoportjában a selejtezőn fővárosi és kínai ellenfelén simán (3-0) túljutva került fel a 32-es főtáblára, ahol erőnyerő volt. A 16 között a gyulai Bérest tolta le az asztalról, az eredmény itt is 3-0 lett. Úgy látszik tetszett a szécsényi játékosnak ez az eredmény, mert a nyolcad és negyeddöntőben is hasonló arányban jutott túl Molnár László Jászkun Volán, illetve Jancsa Gábor Pestújhelyi  SC ellenfelein. A döntőben sem késztette különösebb erőpróbára gödi ellenfele Búzás Zoltán, aki ugyan elcsent tőle egy játszmát, de végül egy 3:1 arányú győzelem az idei magyar veterán bajnoki címet jelentette Nagy Miklós Attila számára.

Az örökifjú Gúth József  korosztályánál fiatalabb 70-74 évesek páros küzdelmében is indult, ahol alkalmi társával Kepes László MALÉV SC csak egy kínkeserves ötjátszmás találkozón tudták ellenfelüket legyőzni. A legjobb négy között viszont már 3-1 arányú vereséget szenvedtek a Bátorfi István dr.-Szalai István Postás SE duótól, így bronzérmesek lettek. Egyesben Gúth József a + 75 éves korosztály selejtezőjéből csoportelsőként került fel a főtáblára. A legjobb négy közé kerülésért vívott találkozón nagyon megizzadt a szécsényi játékos, végül egy 3-2-es győzelemmel jutott tovább. Itt Kalla Tiborral (H-Generál AC) szintén egy ötjátszmás mérkőzést vívott, de ezúttal hasonló arányban már ő maradt alul ellenfelével szemben, így eredményhirdetéskor Gúth Józsefet a megosztott harmadik helyre szólították ki.

Magyar Veterán Asztalitenisz Bajnokság végeredménye:

50-59 évesek

1. Nagy Miklós Attila Szerva ASE, Szécsény 2. Buzás Zoltán Göd. 3. Zombori István Pénzügyőr SE és Jancsa Gábor Pestújhelyi SC

70-74 évesek (páros)

1. Bátorfi István dr.-Szalai István Postás SE 2. Bodor Lajos Jászkun SC-Hűvösvölgyi Péter Balatonszárszó 3. Kalla Tibor-Rigó Lehel H-Generál ASE és Gúth József  Szerva ASE,Szécsény,Kepes László MALÉV SC

+75 évtől felfelé:

1. Mayer József KSI 2. Kalla Tibor H-Generál SE 3. Gyarmati Attila dr. DASE és Gúth József Szerva ASE Szécsény

Forrás: Cz.Zentai

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s