Itt adja át a tapasztalatait


CSELGÁNCS – Besztercére jönnek az edzők

Nógrád megyében is szépen haladnak a cselgáncs népszerűsítését szolgáló programok. Számos településen oktatják már a sportágat, ezúttal azonban az edzők kerülnek a fókuszba.

Kovács Gábor (jobbra) Salgótarjánban adja át tapasztalatait.

Kovács Gábor (jobbra) Salgótarjánban adja át tapasztalatait.

Mint azt a salgótarjáni Görbeország Egyesület edzőjétől, Megyeri (Oláh) Lászlótól megtudtuk, Salgótarján hamarosan az edzők tapasztalatszerzésének egyik fontos központja lehet. A 35 esztendő edzői tapasztalatával rendelkező Kovács Gábor nem ismeretlen a nógrádi cselgáncsozóknak, hiszen évről-évre vezetője volt a nagy sikerű salgótarjáni edzőtáboroknak. Tanítványai összesen 27 világversenyről hoztak már haza érmeket, így elmondható, hogy a sportág egyik legnagyobb elismert szaktekintélyének számít.

Új edzőteremben várják a fiatal cselgáncsozókat.

Új edzőteremben várják a fiatal cselgáncsozókat.

Salgótarjáni kezdeményezésre egy éven keresztül, havi egy alkalommal a nógrádi megyeszékhelyre látogat, és a Görbeország új edzőtermében, a Beszterce-téren mondja el és mutatja be mindazt, amit az évek alatt megtapasztalt. A rendezvényekre már az ország több jeles edzője bejelentkezett már, hisz az elméleti és gyakorlati ismeretek mindenkinek hasznára válhat. Az „Elmélet és valóság, avagy a kezdeti lépésektől az olimpiáig” elnevezésű foglalkozások első állomását ezen a hétvégén, vasárnap 9 órától tartják majd.

A Görbeország továbbra is várja azokat, akik szeretnének megismerkedni a sportággal, jelszavuk: „Tanulj meg esni, tanulj meg elesni”, hangsúlyozva, hogy nem a verekedés megtanítása a fő cél. Jelentkezni már hat éves kortól lehet, megújult edzőterem, az állandó tatamival fiúkat és lányokat is szívesen fogad. Érdeklődni Megyeri (Oláh) Lászlónál lehet a 20/252-2253-as számon.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s