Karl Eszter díjugratós sikere


LOVASSPORT – Platthy József regionális díjugrató bajnokság

Október első hétvégéjén Heves-Alatkán kiváló időben és jó talajú pályán került sor  a Kasper-Co Lovas Klub és a Heves Lovas Baráti Kör rendezésében az Észak-Magyarországi régió 2015. évi “Platthy József Regionális Díjugrató Bajnokság” döntőjére.

A sportági megmérettetés ezúttal igencsak szépszámú részvételt hozott a szervezők számára, miközben a rendezvényre kilátogató lelkes közönség igazolta, hogy szükség van ilyen versenyekre.

Mint azt az eseményt követően a Nógrád Megyei Lovassport Szövetség elnökétől Kriston Pétertől megtudtuk a régiós versenyre Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok valamint Nógrád megyéből érkeztek lovasok, akik korábban az idei négy megyei díjugrató versenyeken biztosították a regionális bajnokságon való részvételüket, ahol végül remek nógrádi sikerként a pusztaszántói színeket képviselt Karl Esztert eredményhirdetéskor a dobogó legmagasabb fokára szólították ki.

Karl Eszter

Karl Eszter

Eredmények:

Kezdő lovasok (B/1a versenyszám):1.Klusóczki Tímea Skarlát nevű lovával a nyergében Miskolc-Bükkalja LK…. 6. Debrei Hanna Pusztaszántói LSE (Rétság)

Ifjúsági lovasok (B/2 versenyszám):1.Karl Eszter Passzát, Pusztaszántói LSE 2. Garai Gergő Vitéz, Miskolc-Bükkalja LK 3.Rell Adrián Cariquol Z Zsákai Kft. Gyöngyös. Összevetésben az ifjúsági lovasok között a nógrádi színeket képviselt Karl Eszter hibátlan teljesítménnyel végzett az élen. Eszter első helyezése óriási siker és egyenletes fejlődése alapján igen biztató a megye lovassportja számára-örvendezett a remek teljesítmény láttán Kriston Péter a megyei szövetség elnöke.

Amatőr lovasok (B/2 versenyszám): 1.Máté Éva Avanti, Szent György LSA … 4. Rotter Dávid, Kóvári LSE
(Balassagyarmat)

Felnőtt lovasok (B/4 versenyszám): 1.Kiss Boglárka Konrád,Tisza-mente Alapítvány..6. Bandi Zsanett Téba LSE (Salgótarján)

Csapatban:1. Jász-Nagykun-Szolnok megye I., 2. Jász-Nagykun-Szolnok megye II., 3. Borsod Abaúj Zemplén megye, 4. Zsákai Kft. Gyöngyös 5. helyezés Nógrád megye (Szigeti Panna, Karl Eszter, Bárcziné Végh Tímea,Bandi Zsanett)

Eredményhirdetéskor a regionális bajnoki címekkel és helyezésekkel járó komoly jutalmakat Babochay György, a versenybíróság elnöke és a megyei Lovassport Szövetségek elnökei, Zsákai József Heves megye, Kriston Péter Nógrád megye és Bíró Árpád Jász-Nagykun-Szolnok megye részéről adta át. A díjazáshoz az anyagi támogatást a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakbizottsága biztosította, amely jelen esetben megközelítette az egymillió forintott. A nógrádi sikert is hozó idei verseny alapján érdemes lesz a jövőre is kilátogatni a regionális döntőre, melynek helyszíne az érintett megyék egyeztetése alapján az év elején fog eldőlni.

Forrás: Cz. Zentai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s