Feltette a pontot az „i”-re a Dornyay


TÁJFUTÁS – Pontbegyűjtő csapatbajnokság

Hatalmas tarjáni sikerrel zárult vasárnap a Miskolc melletti Kisfennsík térségében lebonyolított idei utolsó hazai országos bajnokság. Az alig egy évtizede behozott csapatbajnoki forma, a „Pontbegyűjtő” a sportág egyik legizgalmasabb versenye. Itt korosztályonként a háromfős csapatoknak a kötelezően előírt pályatáv mellett a terepen szétszórt további elektronikus ellenőrző pontokat – saját idő terhére – már a rajtban egymás között szét kell osztaniuk a versenyzőknek, hogy ezt követően öntevékenyen a szélrózsa minden irányában futva felkeressék az ellenőrző pontokat (bójákat), majd minél előbb célba érjenek.

Szenior I. nőknél bajnoki címet szerzett a Dornyay triója

Szenior I. nőknél bajnoki címet szerzett a Dornyay triója

Azt már évközi egyéni bajnokságok döntői során sejteni lehetett, a Salgótarjáni Dornyay SE idén is hazánk legeredményesebb sportegyesületei közé kerülhet. Hétvégén a záró POCSB bajnokság oly jól sikerült, hogy a Bodnár Benedek által elnökölt és Sramkó Tibor vezetőedző nevével is fémjelzett tájékozódási futókat tömörítő egyesület a nem hivatalos végeredmény szerint fennállásának eddigi legjobb éves bajnoki eredményét elérve, a hatodik helyezést szerezte meg.

A szombati hagyományos csapatbajnoki döntők után a serdülő lányok ezúttal is hozták a bajnoki pontokat érő előkelő 5. helyezésüket. Ezt követően az előző napon bajnoki aranyérmet szerzett junior leány tarjáni trió óriási csatában, rendkívül szoros küzdelemben csak a befutószakaszon maradt alul a két fővárosi csapattal szemben, így a bronzérmes helyen zártak. Felnőtt nőknél hosszú idő után újra csatasorba állt, a jó atlétikus felkészültséggel rendelkező Tóth Korinna (korábban a SAC atlétája volt), két társa pedig a technikailag nagyon jó tájékozódási képességgel rendelkező Goldmann Dóra, Győri Judit volt, akik a rangos mezőnyben a nógrádiak legértékesebb eredményét (4. hely) szerezték meg.

Az ifjúsági fiúk javítva előző napi helyezésükön a 4. helyen zártak, majd következett a tarjáni junior fiúk drámai célbafutása. Az élet-halál harcos PVSK-Dornyay-s célba esést követően egy nem kellő rendezői odafigyelés miatt, sebtiben csak a harmadik helyre sorolták be a tarjániakat, de némi huzavonát, egyesületi reklamálást követően (az egyik célidőmérő szerkezet késett) végül holtversennyé nyilvánították a két csapat célba érkezését, így eredményhirdetéskor mindkettő egyesület csapatát ezüstéremmel jutalmazták.

Szenior nőknél a szombaton bronzérmes helyezést elért Boros Anna-Nagy Ákosné Etterle–Biedermenn Lilianna trió ezúttal remekül küzdve mindenkit, közte az esélyesebb hazai diósgyőri és pécsi vetélytársaikat is maguk mögé utasítva szerezték meg a bajnoki címet. A bajnokság egyik legnépesebb versenyszámában (F125 kategória) a gyarmati Kovács fivérek az előkelő ötödik helyen értek célba, még a gyarmati szenior hölgyek korosztályukban eredményhirdetéskor felállhattak a dobogó harmadik fokára.

Szenior II. kategóriában a balassagyarmatiak a bronzérmes helyen zártak

Szenior II. kategóriában a balassagyarmatiak a bronzérmes helyen zártak

Eredmények.

N 14 kategória: 1. MOM Hegyvidék SE 35:01 perc … 5. Salg.Dornyay 49:23 (Varga Petra, Mag Fruzsina, Mag Viktória)

N20: 1. Tabáni Spartacus 64:39 … 3. Salg.Dornyay 65:40 (Goldmann Júlia, Fésűs Evelin Anna, Biederman Adrianna)

N21: 1. Diósgyőri TC 86:00 … 4. Salg.Dornyay (Tóth Korinna, Goldmann Dóra, Győri Judit) 118:07

F18: 1. Tabáni Spartacus 59:10 … 4. Salg.Dornyay 83:02 (Stork Mihály, Stork Gábor, Stanek Jerzy)

F20: 1. Tipo TKE, Bpest 78:22 2. Salg. Dornyay (Horváth Ádám, Tábori Milán, Biederman Marcin) és a Pécsi VSK 84:23 (holtversenyben)

F21: 1. Tabáni Spartacus 81:24 … 10. Salg. Dornyay (Fehérvári Dániel, Garbacik Michal, Fehérvári Zsolt) 112:43

Szeniorok:

F125: 1. Törekvés SE 72:18 … 5. Balassagyarmati Balassi BKSE (Kovács Gábor, Kovács Péter, Kovács Zoltán) 89:17 … 9. Salg. Dornyay SE I. 105:44 (Biederman Pawel, Goldmann Róbert, Varga István) 105:44 … 12. Salg.Dornyay II. (Fehérvári Péter, Marczis ifj. István, Stork Joachim Gábor) 145:14

N125: 1. Salg. Dornyay (Etterle-Biederman Lilianna, Nagy Ákosné, Boros Anna) 68:18

N165: 1. Hegyisport Szentendre I. 33:15 … 3. Bgy.Balassi BKSE (Novotni Tiborné, Hehl Éva, Jakubecz Andrea) 40:24

Forrás: Cz. Zentai

Fotók: Kovács Péter felvételei

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s