Tanóra keretében ismerkednek


NYÁRI BIATLON – Háziverseny a Nord Sport KSE-nél

A salgótarjáni Nord Sport KSE nemrég szoros együttműködést kötött a Dornyay Béla Tagiskolával, aminek köszönhetően egyre többen ismerkedhetnek meg a – városban nagy hagyományokkal és eredményekkel bíró – biatlon, vagyis a sílövészet alapjaival. Nemrég az első háziversenyüket is lebonyolították.

Több akadály várt a fiatalokra, mielőtt lőhettek.

Több akadály várt a fiatalokra, mielőtt lőhettek.

A klub vezetése lassan két éve próbálkozik, hogy megfelelő hátteret nyerjen a salgótarjáni biatlonsportnak. Ez nem egyszerű feladat, hiszen például szakember-utánpótlás sem létezik a városban, tudtuk meg Földi Lászlótól, a klub tiszteletbeli elnökétől.

Az idei tanévkezdésre kialakult a szervezeti háttér, melyhez hatalmas segítséget kaptak a Dornyay tagiskolától. Itt a mindennapos testnevelés keretein belül minden hétfőn tanórai testnevelésként oktathatják a biatlon alapjait. A tanórai részt Géczy Attiláné testnevelő, a sífutó rávezető foglalkozásokat Hegedűs Kitti, a lövész oktatást pedig Földi László végzi a mintegy 25 diák számára. Legfontosabb célul a sportra, sportágra nevelést tűzték ki, melynek a csúcsa lehet, hogy a legjobbak idővel a versenysportban is be tudnak majd kapcsolódni.

A háziverseny indulói, a felkészítőkkel.

A háziverseny indulói, a felkészítőkkel.

A rendszeres munka és a gyerekek egyéni megméretéseként nemrég elérkezett az első háziverseny ideje is. A 9-12 éves gyerekeknek ez hatalmas dolog volt, hiszen először nyílt lehetőségük arra, hogy a pályán mutathassák meg, mennyi mindent sikerült elsajátítaniuk a közel két hónap alatt.

A háziverseny dobogósai.

Lányok (15 induló, 9 akadály): 1. Dancsok Barbara 1:49 perc (2 lőhiba), 2. Csemer Edit 2:06 (3), 3. Gyuris Brigitta 2:10 (1).
Fiúk (3 induló, 9 akadály): 1. Kertész Milán 2:39 (3), 2. Rigó Bálint 2:51 (3), 3. Hegyi Tibor 3:01 (1).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s