Gyűjtögették a bajnoki érmeket


ÖKÖLVÍVÁS – Bajnokságok és Eb-k jegyében

Újra pörgős heteit éli a Salgó Boksz SE (SBSE) edzője, Botos Tibor, hiszen tanítványai nemrég több országos bajnokságon, és egy Európa-bajnokságon szerepeltek, de egy ob-t és egy Eb-t is ezekben a napokban rendeznek még.

Oláh Károly, Berki Ádám, Botos Dávid, Botos Tibor edző és Danyi Dániel

A junior ob salgótarjáni résztvevői (balról): Oláh Károly, Berki Ádám, Botos Dávid, Botos Tibor edző és Danyi Dániel.

Ha időrendben kezdjük a versenyek sorát, akkor először a Debrecenben megrendezett junior bajnokság (15-16 évesek) eseményeit kell felelevenítenünk. Bár Botos Tibor előzetesen jobb eredményt várt a négy tanítványától, a fiúk így is két bronzéremmel térhettek haza. Botos Dávid (46 kg) egyhangú pontozással jutott a legjobb négy közé, az elődöntőben azonban fejben nem volt elég friss, így egy bronzzal kellett megelégednie. Berki Ádám (50 kg) kellemes meglepetést okozott edzőjének, a negyeddöntőben szép ökölvívással győzött. Az elődöntőben is látszott rajta a küzdeni akarás, ezúttal azonban ez kevésnek bizonyult a sikerhez, így ő is a harmadik helyen zárt. Danyi Dániel (57 kg) is jól harcolt, de ellenfele erősebb volt nála, míg az előzetesen is legalább éremesélyesnek kikiáltott Oláh Károly (63 kg) egy győzelem után kikapott, így neki sem jutott érem az idei bajnokságon.

A korábban serdülő bajnokságot nyerő Csikos Adrián (65 kg) is részt vett az anapai (Oroszország) serdülő Európa-bajnokságon, ahol 24 ország 212 versenyzője (13-14 évesek) lépett kötelek közé, 18 súlycsoportban. Az Eb-n keretedzőként jelenlévő Botos Tibor szerint tanítványa helytállt riválisa ellen, de egyhangú pontozással a skót jutott a legjobb nyolc közé. Mint edzője tudósítónknak elmondta, Adrián magához képest jól teljesített, de mivel nemrég csöppent a sportágba, még sok mindent csiszolni kell a technikáján. A tizennyolc súlycsoportból tizenhétben szerepelt egyébként orosz döntős, közülük tizennégy aranyérmes is lett. A magyaroknak hat érem jutott, egy ezüst és öt bronz volt a mieink termése.

Oláh Gergő ob 15

A junior ob salgótarjáni résztvevői (balról): Oláh Károly, Berki Ádám, Botos Dávid, Botos Tibor edző és Danyi Dániel.

Mindeközben Nagykanizsán, a Cserháti Sándor műszaki iskola sportcsarnokában rendezték meg az ifjúsági magyar bajnokságot (17-18 évesek), ahol Oláh Gergő (+91 kg) aranyérmet nyert.

A legutolsó nemzetközi versenyem nem a legjobban sikerült, és egy betegség is közrejátszott abban, hogy egy időre eltűntem. Elhatároztam, hogy alaposan felkészülök és megnyerem a magyar bajnokságot. Meg akartam mutatni, hogy nem vesztem el, van bennem akarat, és munka. Mivel a felkészülésem idején az edzőm Anapában volt, egyedül készültem, illetve az edzőtársaim is sokat segítettek. A bajnokságon két meccset vívtam. Az elődöntőben már az első menetben kiütöttem az ellenfelemet, nagyszerű érzés volt, hogy mindenki megdöbbent az állapotomon. A döntőt pontozással nyertem – nyilatkozta Gergő, akinek a finálé után jelezték, hogy így utazhat Lengyelországba, a korcsoportos Eb-re is.

A salgótarjáni fiú már pár napja a kontinenstorna helyszínén, Kolobrzegben van, és az edzőtáborozás keretében kesztyűzött helyi öklözővel és egy német ifi olimpiai bajnokkal is. Az Eb 19-én kezdődik, és remélhetőleg az éremszerzés is összejön majd a nógrádinak, aki korábban egy junior Eb-ről és egy junior vb-ről is hozott már haza egy-egy ötödik helyet.

Az SBSE másik kiválóságára, Szőrös Márkra (56 kg) is nagy rendezvény várt, a fővárosi Halassy Olivér Sportközpontban rendezték meg az U21-es férfi Magyar Kupa döntő küzdelmeit, 24 bokszoló részvételével. Márk egy sérülés miatt rögtön a döntőben találta magát egy szigetszentmiklósi ellenféllel szemben, akit 3:0 arányú, egyhangú pontozással vert meg. A salgótarjánira hamarosan újra egy kőkemény feladat vár, hiszen december elején Hévízen rendezik majd a felnőtt magyar bajnokságot.

Botos Tibor ezekben a napokban is a szorító mellett osztogatja a tanácsokat, ezen a héten rendezik ugyanis a női országos bajnokságot, ahol az SBSE-t az 57 kilós Oláh Henrietta képviseli.

Az ifjúsági Eb-n induló magyar csapat: Virbán Martin (49 kg), Virbán Gábor (52 kg), Tar Sándor (56 kg), Kovács Richárd (60 kg), Kontrecz Márk (64 kg), Kozák László (69 kg), Lukácsy Bence (75 kg), Tallósi Péter (81 kg), Kóczé Artúr (91 kg), Oláh Gergely (+91 kg).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s