Újra a régió legjobbja lett a SAC


ATLÉTIKA – Sport XXI., mezei váltófutás

Részvételi rekordot, és a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) abszolút sikerét hozta a Sport XXI. versenysorozat őszi mezei futó állomása. A versenyhelyszínként debütáló Ózdon a nógrádiak megvédték tavaszi U13-as elsőségüket, az U11-es csapat pedig a második lett, bizonyítva, hogy a klub utánpótlás nevelése jó úton halad.

DSC_0425

Az utolsó U11-es váltás, Burai Bencének (balra) Oláh Bátor adta át a váltóbotot.

Gyönyörű, napsütéses időben rendezték meg az Észak-magyarországi régió (Nógrád, Heves, Borsod) mezei futóversenyének őszi állomását, amely egyben a szabadtéri viadalok idei utolsó eseménye is volt. A MOB által támogatott Sport XXI. programban először rendeztek Ózdon állomást, a városi stadion mögötti terület ideális helyszínnek bizonyult. A versenyre rekordszámú nevezés érkezett, öt szakosztály küldte el futóit. Valamennyi állandó résztvevő klub nevezett a rendezvényre, így a helyieken és a salgótarjániakon kívül Eger, Miskolc és Kazincbarcika legjobbjai is bőszen melegítettek a rajt előtt. U11-ben hat, U13-ban hét csapat összesen száztizenegy versenyzője állt rajthoz, és a legkisebbeknek, az U9-eseknek is lehetőségük volt, hogy egyéniben elindulhassanak 800 méteren.

A tavaszi mezei futó állomáson még csapatversenyt hirdettek, a SAC akkor szerezte meg első győzelmét a sorozatban. Az őszi programban váltófutás szerepelt, a nógrádiak mindkét korcsoportban a legerősebb nyolcfős keretet tudták kiállítani, mindhárom edző, Mrakics Nikolett, Máté Csaba és Kadlót Zoltán is a legjobbjait vethette be Ózdon.

Az U11-esek kezdték a versenyt, hat csapattal. A salgótarjániaknak sokáig még a dobogós helyekért is küzdeniük kellett, de a taktikának megfelelően folyamatosan dolgozták le a hátrányukat, és végül a kazincbarcikaiak mögött a második helyen végeztek. Az idősebbeknél hét gárda első embere sorakozott a rajtnál. A SAC magabiztosan uralta a versenyt, és végül utcahosszal utasította maga mögé az ózdiak és az egriek váltóját, megvédve ezzel a mezei futó szakágban megszerzett tavaszi elsőségüket.

DSC_0450

Az U13-asok rajtja után, középen Reichardt Zalán (5/1).

Az eredményhirdetésnél minden résztvevő matricát, üdítőt és müzli szeletet kapott, a dobogós csapatok tagjai pedig érmekkel gazdagodtak. Mivel csak a SAC futói állhattak fel mindkét dobogóra, kijelenthetjük, hogy a salgótarjániak uralták a fordulót, és a rendezvény legjobb kerete lett.

Az évet záró Sport XXI. teremverseny a Miskolci Atlétikai Centrum Tábori László futópályájának futófolyosóján kerül megrendezésre, december 5-én. A tervek szerint a SAC ott is két csapatot indít majd.

Eredmények.

U11 (6 csapat): 2. Salgótarjáni AC (Burai Bence, Simkó Máté Boldizsár, Oláh Bátor Gábor, Tajti Eszter, Virágos Csongor, Bali Emese, Markovics Anna, Tóth Enikő).

U13 (7): 1. Salgótarjáni AC (Bartkó Virág, Lénárt Lili, Kovács Gyöngyvirág, Halasi Hanna, Papp Lukács, Gulya Liliána Luca, Reichardt Zalán, Reichardt Liza).

A teljes jegyzőkönyv.

Fotóalbum.

A masz.hu beszámolója.

DSC_0579

A SAC két csapata az érmekkel, Mrakics Nikolett és Máté Csaba edzőkkel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s