Újabb lépések az uszodaügyben


SPORTLÉTESÍTMÉNY – A balassagyarmati uszoda látványterve

Mostanában sokan kérdezik tudósítónktól is Balassagyarmaton, miként halad a város várva várt, és kiemelt állami beruházás kategóriájába sorolt uszodájának előkészítése. Sokan tudni vélték, már régen az alapkövet is le kellett volna tenni, és nem értik, miért nem indult meg eddig a konkrét építkezés.

Az önkormányzat hathatós lobbijának köszönhetően sikerült elérni, hogy az állami forrásokból megvalósuló beruházáshoz egy fillérrel se kelljen hozzájárulnia a városnak, mi több, komoly eredménynek számít, hogy a tanuszoda eredeti terveit különböző egyéb szolgáltatásokkal (például szauna és több öltöző) egészítik ki, elsősorban a nagyközönség igényeihez igazodva. A módosítások miatt azonban a hatósági, bürokratikus lépcsők is hosszabbak lettek. Augusztus közepén indult ez az újabb előkészítési fázis a részletes tervdokumentáció engedélyeztetési eljárásával, a különböző hiánypótlások „begyűjtésével”, majd megindulhatott a kötelezően előírt közbeszerzési eljárás.

Ennek a folyamatnak a részét képezte legutóbb, november 12-én a helyszínen, az Ipolypart út Madách és Szabó Lőrinc utcák közötti szakaszán a területbejárás. A városi önkormányzat tájékoztatása szerint tizenkét cég vásárolta meg a gyarmati létesítmény terveit, és a tényleges kivitelezési ajánlatokat november 26-ig kell a vállalkozásoknak benyújtania. Ez nagyon komoly érdeklődésnek minősül, hiszen hazánkban további húsz városi uszoda építése tart hasonló időszakban. Decemberben így megtörténhet a kivitelező kijelölése, tehát nem sokat várat már magára az első kapavágás.

Forrás: H.H.

12278277_413142748892461_1392058913_n.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s