Új bajnok született


ÖKÖLVÍVÁS – Junior női bajnokság

A Vecsésen lebonyolított női ökölvívó bajnokságon a Salgó Boksz SE (SBSE) versenyzője, Oláh Henrietta aranyérmet szerzett a juniorok 57 kilósok mezőnyében. Botos Tibor tanítványa a döntőben válogatott kerettagot vert, ezzel a klub idei harmadik bajnoki aranyát szerezte meg.

Oláh Henrietta és BT ob15

A friss bajnok Oláh Henrietta edzőjével, Botos Tiborral

Oláh Henrietta idén már több tornán is szorítóba lépett, ám az apróbb villanásokon kívül átütő sikert még nem ért el. Az országos bajnokságra több héten keresztül tudatosan készült, iskolai kikérővel tréningezett. Mivel edzője a világot járta a többi tanítványával, Eszes Tamás segített be a felkészülésébe.

Henrietta Vecsésen, már az első összecsapásán határozottan, könyörületet nem ismerve lépett kötelek közé. Ellenfelére kétszer is számolni kellett, így már az első menetben véget ért a küzdelem, és a salgótarjáni lány a legjobb négy közé került. Az elődöntőben folytatta a kemény bokszot, többször látványosan megsorozta riválisát, az „eltáncolásai” és a visszaütései is jók voltak, így nem volt kérdés, hogy a fináléba került. A döntőt is végigharcolta, küzdeni akarásból jelesre vizsgázott, és végül egyhangú, 3-0-s pontozással szerezte meg az aranyérmet. Mint a meccs után kiderült, ellenfele egy válogatott kerettag volt, aki korcsoportos Európa-bajnokságon is képviselte már a magyar színeket.

A szívem legmélyén reméltem, hogy Henrietta ideáig eljuthat, mert tudtam, hogy mire képes. Nagy ütőerővel bír és roppant szorgalmasan készült az országos bajnokságra is – nyilatkozta Botos Tibor.

Oláh Henrietta ob dobogó 15

A dobogó tetején

Henrietta a klub történetének első női bajnoka lett, és a serdülő Csikos Adrián, valamint az ifjúsági korú Oláh Gergő után idén a harmadik bajnoki címet szállította az SBSE-nek (ezek mellett egy ezüst és négy bronz a további termés). Az esztendő utolsó bajnokságát, a felnőtt ob-t december elején, Hévízen rendezik majd, itt Szőrös Márk húz majd kesztyűt a salgótarjániak közül.

A korosztályos nehézsúlyú bajnok, Oláh Gergő jelenleg Lengyelországban, Kolobrzegben szerepel az ifjúsági Európa-bajnokságon. Lapzártánk előtt érkezett a friss hír, miszerint első meccsén Gergő 2-1-es pontozással verte meg skót ellenfelét, ezzel a legjobb nyolc közé jutott. A következő körben egy ukrán öklöző vár rá, szerdán az elődöntő lesz a tét. A kontinenstornán az 1997-ben és 1998-ban született fiúk szerepelhetnek, 38 ország képviseletében 224 bokszoló mérlegelt. Az Eb-re a magyar válogatott egy másfél hetes lengyelországi edzőtáborozással készült fel.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s