Két címvédés, két trónfosztás


ATLÉTIKA – A XXIV. Október 23-ai emlékfutás díjátadó ünnepsége

Hétfő délután a szokásos forgatókönyv szerint a salgótarjáni Megyeháza dísztermében gyűltek össze azok, akik bő egy hónapja az intézmény környékén koptatták az aszfaltot, illetve segítették az emlékfutás létrejöttét. A Valiskó Ferenc vezette versenybizottság így köszönte meg a támogatók és résztvevők munkáját. A délután során hozták nyilvánosságra azt is, hogy az egyes tanintézmények milyen arányban képviseltették magukat a megemlékezésen. FOTÓALBUM

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2014-es esős emlékfutással ellentétben idén ideális időjárási körülmények közepette körözhettek a rendezvény szereplői.

Az iskolai létszámok összeszámolása után kialakult sorrendek kihirdetésére életre hívott ünnepség a Himnusz eléneklésével, majd a Kodály Zoltán Tagiskola diákjainak műsorával kezdődött. Ezt követően Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke kapott szót. Mint elmondta, igazi kuriózum az emlékfutás, melynek szervezőit köszönet illeti azért, amiért évről-évre ennyi fiatalt meg tudnak mozgatni. A közgyűlés nevében támogatásáról biztosította az emlékfutás jövőjét is.

DSC_0053

A Kodály Tagiskola díjazottjai

Ezután a versenybizottság vezetője, Valiskó Ferenc elevenítette fel a rendezvény napjának fontosabb állomásait, és elmondta, hogy az összesítések alapján 2143 ember futott aznap a Megyeháza környékén. A támogatók felsorolását követően pedig kezdetét vehette a díjak átadása.

A négy kategóriában értékelt óvodák és iskolák ezúttal is értékes jutalmakkal, oklevelekkel, serlegekkel gyarapodtak. A Kodály és a Madách megvédte tavalyi elsőségét, a trónfosztás idén a Mesekert Tagóvodának és a Dornyay-nak sikerült. A legtöbb cédulát, szám szerint 410-et a Kodály tanulói, kísérői adták le a célban, így az utóbbi esztendőkhöz hasonlóan újra hozzájuk került a vándorserleg.

A tanintézmények után pár olyan családot is kiemeltek a szervezők, akik nagy számban adtak futót a versenyre, így a Plagány, a Tomka és a Komka család (utóbbi lapunk különdíját) is kapott ajándékot. Külön díjazták a legidősebb futókat, Kovács Árpádnét, illetve a főszervező Valiskó Ferencet. Az idei sorsolás fődíját, egy órát Sándor Tamás (Madách) vihette haza, míg az atléta edzők különdíját Fésűs Evelin Anna (Uzoni és SAC) kapta.

Miután minden díj gazdára talált, Bérczesi Mihályné kapott szót. A POFOSZ Nógrád megyei elnöke egy megható történetet adott elő, miszerint az idei rendezvényen egy kisgyermek is tisztában volt az emlékezés tárgyának szomorú komolyságával.

Az ünnepi eseményt a Szózat, valamint a Székely himnusz eléneklése és állófogadás zárta le. Folytatás 2016. október 23-án, a jubileumi, 25. emlékfutással.

Eredmények.

Óvodák: 1. Mesekert Tagóvoda, 2. Jó Pásztor Katolikus Óvoda, 3. Pitypang Óvoda. Különdíj: Központi Összevont Óvoda. Nagyiskolák: 1. Kodály Zoltán Tagiskola, 2. SÁIK Székhelyintézmény, 3. Beszterce-lakótelepi Tagiskola. Kisiskolák: 1. Dornyay Béla Tagiskola, 2. Uzoni Péter Általános Iskola és Gimnázium, 3. Dr. Krepuska Gáza Általános Iskola. Különdíjak: Petőfi Sándor Tagiskola; Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat. Középiskolák: 1. Madách Imre Gimnázium és SZKI, 2. Bolyai János Gimnázium, 3. Kanizsai Dorottya Szakközépiskola. Különdíjat kapott a Bolyai és az Uzoni váltója is.

Fotóalbum.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s