Idén is felfutottak a Karancs csúcsára


ATLÉTIKA és TÁJFUTÁS – Újévi hegyifutás

Jó pár éve már annak, hogy a Salgótarjáni Dornyay SE az év első napján amolyan kötetlen sportprogramként meghirdette a 729 méter magas Karancs hegycsúcsán felépített kilátótoronyhoz való felfutást.

Fehérvári Péter és Fehérvári Dániel

Apa és fia a csúcson: Fehérvári Péter és Fehérvári Dániel

Idén a tarjáni sportegyesület 22 tagja, köztük 13-14 éves lányok (Mag Viktória, Mag Fruzsina, Lénárt Lili, Nagy Szilvia, Varga Petra) is teljesítették a bő 11 km-es 520 méter szintkülönbséget tartalmazó a Dornyay Tó-strandi fellegvárából indult és oda visszatérő távot. A nem mindennapi futáson ott voltak a Dornyay korábbi élsportolói is, akik időközben munkavállalásuk és tanulmányaik miatt elkerültek lakóhelyükről, így Diószegi Bálint (Németország), Pelyhe Dániel (Svédország), Tóth Korinna (Budapest) vagy régi nagy visszatérőként Szikszai Szabolcs.

Felfutott a Karancsra a korábbi válogatott kerettag fővárosi Gösswein Csaba ( Postás SE) is, aki idén a magyar felnőtt ranglista negyedik helyét foglalja el, de édesapjával együtt ott volt a csúcsfutáson a nyári főiskolás tájfutó világbajnokságra készülő TF-en tanuló válogatott kerettag Fehérvári Dániel is.

Mint azt az eseménnyel kapcsolatban Sramkó Tibor egyesületi vezetőtől megtudtuk, a csúcsra való megérkezést követően a részvevők kitértek a Kápolna pihenőjéhez is, ahol számtalan régi és jelenlegi SAC-os futókkal,közte a korábbi tájékozódási futóval Szilágyi Tiborral(Sziszo) találkoztak, majd rövid pihenőt követően visszafutottak a Tó-strandi sportpálya öltözőjéhez. Az edző-versenyző örömteliként említette, soha ennyi gyalogtúrázó embert újév napján ebben is térségben még nem látott.

Forrás: Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s