Visszalépett a küzdelmektől a Pásztói SZSE-Green Devils


KOSÁRLABDA – Pest megyei bajnokság

Nógrád megyei kosárlabda bajnokság hiánya miatt 2012-től a Pest megyei bajnokság részvevője a Pásztói Szabadidő SE-Green Devils felnőtt férfi együttese. A pásztói Zöld Ördögök már az első bajnoki idényükben meglepetést okoztak, hisz a Bada Lajos „A”csoport alapszakasz végén a második helyen zártak.

Pásztó kosár bronzcsapat

A közel fél évtizedes Pest megyei bajnoki kiruccanás küzdelme során bronzérmes helyezést is elért a PSZSE-Green Devils felnőtt férfi kosárlabda együttese jó féléves „pihenésre” kényszerült

Későbbiekben ugyan átsorolták őket a Zsíros Tibor „A” csoportba, a többnyire Markó István által összetartott legénység továbbra is sikeres bajnoki eredményekkel -bronzérmes helyezés – örvendeztette meg a sportág helyi szerelemeseit.

A felnőttek küzdelme mellett a szakosztály útjára indította, közel 5 millió forint TAO támogatásból a helyi utánpótlást képzést is. A Kisördögök, illetve a Green Devils serdülő kosárlabda csapatai ma is Markó István és Tóth Tibor irányítása mellett a Pest megyei kosárlabda, illetve az országos gyermek bajnokság részvevő együttesei között vannak.

A napokban viszont a felnőttek háza tájáról meglepő híreket kaptunk. A Zöld Ördögök felnőtt férfi együttese ugyan annak rendje módja szerint benevezett a 2015/16. évi Pest megyei bajnokság 12 csapatot számláló „A” csoportos küzdelmébe, de 2015. év végén néhány őszi mérkőzés lejátszását követően, mint azt Csordás Gábortól, a PMKSZ versenybizottsági elnökétől megtudtuk, visszaléptek a Pest megyei kosárlabda bajnokság küzdelmétől.

Ezt megerősítette Buday Zsolt, a PMKSZ elnöke is, aki érdeklődésünkre elmondta:

  • Rendkívüli módon sajnálom, hogy a csapat visszalépett a bajnokságtól. Sérülések, eltiltás tizedelte a társaságot. Így azt döntötték, visszalépnek. Azt ígérték, ha minden rendeződik, jövőre ismét a bajnokság csapatai között lesznek.

 

Forrás: Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s