„Hangos” gálát szervez Salgótarjánba


ÖKÖLVÍVÁS – Beszélgetés Rácz Felix-szel

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Felix Promotion idei első ökölvívó gáláját február 20-án, a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban rendezi meg. Rácz Felix-szel, a magyar profi élmezőnyt menedzselő vállalkozás ügyvezetőjével beszélgettünk.

_16C0902

Rácz Felix Salgótarjánba hozza a profi élmezőnyt.

– A Felix Promotion az utóbbi években több vidéki városba vitt gálát. Miért tartja fontosnak, hogy minél több településre eljussanak?

– Elsősorban azért, mert sajnos rajtunk kívül szinte senki nem népszerűsíti sem a sportágat, sem pedig a magyar ökölvívókat – mondta Rácz Felix. – Ezért a városok bevonásával nem csak újabb „boksz palántákra” tehet szert a sportág, hanem új követőkre, rajongókra is, akik legközelebb is ellátogatnak majd az eseményekre, vagy bekapcsolják a tévét, amikor ismét ringbe szólítják Szellő Imrét, Bedák Zsoltot, Harcsa Norbit vagy Baranyi Richárdot.

– Eddig milyen fogadtatása volt a vidéki gáláknak?

– Abszolút pozitív! 2012-es visszatérésem óta közel húsz eseményt hoztunk tető alá, és fél kezemen tudom megszámolni, hogy melyek voltak azok a helyszínek, ahol esetleg nem volt teltházunk… Az ilyen volumenű nemzetközi események kicsit felkavarják az állóvizet. A magyar és külföldi sportolók jelenléte a városban, a tévés stáboké, majd pedig az esemény… Azt tapasztaltuk, hogy úgy a város lakói, mint annak vezetése, hálás ezért. A rendezvény által fókuszba kerül az adott település.

– Hogyan jött Salgótarján ötlete?

– Nyitott szemmel járunk, és a már bevált városok mellett természetesen keressük az új helyszíneket is. A nógrádi megyeszékhely úgy került a rendezvény-térképünkre, hogy a salgótarjáni születésű jogásznő, dr. Surányi Kinga egy találkozónk alkalmából felvetette a város nevét és onnan már minden ment a szokásos forgatókönyv szerint.

Itt szeretném megragadni az alkalmat és még egyszer megköszönni többek között a város két alpolgármesterének, Dániel Zoltánnak és Fekete Zsoltnak, hogy mindenben segítettek, és lehetővé tették, hogy 2016 első nemzetközi profi ökölvívó gála helyszíne Salgótarján legyen, és hogy a közszolgálati M4 Sport innen közvetíthesse az eseményt.

– Közel egy hónap távlatából, mit vár a salgótarjáni gálától?

– A hangos sporteredmények és teltház mellett azt, hogy örömet okozhassunk minden helyi nézőnek, akár a helyszínen, akár a tévé előtt. Legyen büszke arra, hogy a városa egy ilyen esemény házigazdája és az eseményt követő héten már feltegyék azt a kérdést, hogy mikor lesz legközelebb profi ökölvívó gála?

 – Mit tud, mit gondol Salgótarján amatőr ökölvívásának múltjáról, jelenéről?

– Salgótarján komoly ökölvívó múlttal rendelkező város, elég, ha csak a Botos, vagy a Hranek neveket említjük. Bízom benne, hogy a jelenlegi korosztályból is kikerül majd legalább egy-két Botos, vagy Hranek, és ha már a 2016-os riói olimpián nincs salgótarjáni ökölvívó, a 2020-ason lesz és nem csak amatőrként, de profiként is maradandót alkot(nak) majd!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s