Szombaton újra a nehéz fiúké a parkett


AMERIKAI FOCI – II. CIB jótékonysági aréna torna, Salgótarján

A nógrádi megyeszékhelyen szerveződő csoportosulás, a Rascals február 6-án, szombaton második alkalommal rendez nagyszabású amerikai foci gálát a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokba. A bevételt ezúttal a Szent Lázár Megyei Kórház gyermek-, valamint szülészeti osztálya kapja majd.

12374945_182815508735994_3811207298438530851_oA hagyományteremtő első gálán a végső sikert az egri Hősök szerezték meg, a házigazda Gazemberek a hetedikként végeztek a kilenccsapatos mezőnyben.

A salgótarjániak a tavalyi évet egy hajdúszoboszlói tornával folytatták, ahol a harmadik helyet szerezték meg, majd egy budapesti tornán lettek negyedikek. Ezeken kívül több edzőmérkőzésen is próbálgatták, hogy mire képesek, viszont a korábban beharangozott harmadosztály küzdelmei eddig még nem indultak el.

Így is történtek azonban kimagasló dolgok a csapat háza táján, Molnár Tamás az Eger Heroes-hoz, a legmagasabb osztályba igazolt, amelyet meg is nyertek, míg egy másik kiemelkedő játékos a divízió kettőbe került. A szombati gálán azonban mindketten a salgótarjáni csapatot erősíti majd. További pozitívum, hogy nagy létszámban bővültek a „gazemberek”, ami leginkább a tavalyi gála sikerének köszönhető. Többek között öt szlovák játékos is csatlakozott a kerethez, akik segítségével már a szomszédos országban is népszerűsíthetik a sportágat. A nyári edzéseik átkerültek a Szojka Ferenc Stadion kispályájára, míg a téli tréningeknek továbbra is az ISZI tornaterme ad otthont.

De térjünk ki a közelgő gála tudnivalóira, melynek előkészületeit már jó ideje megkezdték. Idén a – tavalyi kedvezményezett – gyermekosztály mellett (akkor több mint 1,1 millió forint gyűlt össze) a szülészet is támogatásban részesülhet majd. Az előző esztendőhöz hasonlóan, a szervezők ezúttal is kértek egy listát a két osztálytól, hogy mely alapvető orvosi berendezésekre, eszközökre van szükségük. Ezek mellett sikeres tárgyalásokat folytattak egy jóval komolyabb értékű, nagyon fontos orvosi eszközről is, ami az idei év fő támogatása lesz. Ezt a berendezést idén sem tudták volna megvásárolni a CIB Bank Magyarország, illetve a salgótarjáni fiókigazgató, Jeck Gabriella segítsége nélkül, akik idén is a gála mellé álltak. A szervezők tudósítónknak elmondták, hogy a tavalyinál is több támogatóval vágnak neki a gálának, és újra példaértékű összefogással találták szembe magukat, mind a salgótarjáni vállalkozások, mind pedig a magánszemélyek részéről.

A dátum február 6., egy nappal a Super Bowl előtt. Szombaton 9 órakor nyitják a kapukat, 9.30-tól pedig egy rövid megnyitót követően elkezdődnek a küzdelmek, amelyek egészen a késő délutánig tartanak majd.

Ami a résztvevőket illeti, egyelőre az biztos, hogy idén nyolc csapat fog megmérkőzni a győzelemért. Most először még Szegedről is érkeznek játékosok, összesen több mint kétszáz sportoló, és 13 mérkőzés várja majd az érdeklődőket. Számtalan egyéb lehetőséggel, sportbemutatókkal, rendőrségi szimulátorokkal, játékokkal és tájékoztató pontokkal várják a vendégeket.

Az érdeklődők 400 forintért (14 év alatt ingyen) tekinthetik meg az összecsapásokat, a legfontosabb üzenet a gyermekek segítése. Idén is játék-, és mesekönyv gyűjtést tartanak a helyszínen, illetve lehetőség lesz a véradásra is.

12370901_182817458735799_6599525684699419379_o

Február 6-án újra kivételes sportcsemege vár a nézőkre.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s