Értékes érmekkel kezdték az évet


ATLÉTIKA – Fedett újonc ob és Sport XXI. terematlétika

Megkezdték idei szezonjukat a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) utánpótlás versenyzői, a fővárosban a fedett pályás újonc bajnokságon, Miskolcon pedig a regionális Sport XXI. sorozat nyitóállomásán szerepeltek a fiatalok. Nem is akárhogyan, mindkét rendezvényről értékes érmekkel (és még egy aranyjelvényes szinttel is) térhettek haza.

12650682_886783714752697_956899398_n

Bartkó Virág (jobbról a második) ezüst-, és bronzérmet szerzett az ob-n

A Syma csarnokban a két nap főszereplőinek – újoncok (13 évesek) és serdülők (14-15 évesek) – országos bajnokságán a megrendezett 46 számban sokan álltak rajthoz, a dobogó legfelső fokára 25 szakosztály fiatal atlétái állhattak fel. Nem sok kellett hozzá, hogy Bartkó Virág (SAC) nyakába is arany kerüljön. Az aquatlon és duatlon sikerek mellett atlétikában is jeleskedő újonc 2000 méteren ezüstérmet szerzett. Mindössze bő négy másodperccel maradt el a bajnoktól, de vigasztalhatta a 7:07,71 perces időeredmény, ami bizony aranyjelvényes szint. Kadlót Zoltán tanítványa 600 méteren erősen kezdett, saját futamában végül másodikként, abszolútban (25 induló között) harmadikként végzett a roppant erős mezőnyben, így mindkét nap jutott neki egy-egy bajnoki medál. Csapattársa, Gulya Liliána Luca sérülés után próbálta ki magát.

 

Miskolcon nyitották az esztendőt a klub U13-as versenyzői, a nyolcfős csapatra a terematlétika különböző feladatai vártak. A régiós gyermekatlétikai versenyen összesen 12 alakulat gyűlt össze a Miskolci Atlétikai Centrum Tábori László futófolyosóján. Előzetesen 21 csapat jelezte indulását, de több klub betegségek miatt kénytelen volt visszamondani részvételét. A Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott, a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt megrendezett viadalon a létszámot tekintve rekord született; míg tavaly januárban negyven, ezúttal közel száz diák mérte össze tudását.

DSC_0113

A SAC U13-as csapata harmadik lett Miskolcon

A SAC is csak tartalékos gárdát tudott kiállítani a borsodi megyeszékhelyen, de a fiatalok így is helytálltak. Minden számban a harmadik helyet szerezték meg, így összetettben is – a helyi, illetve a kazincbarcikai sportiskolások mögött – a bronzérmet érő harmadik pozícióban zártak.

A SAC-os eredmények.

Fedett pályás újonc ob, Budapest, Syma-csarnok.

Lányok. 300 méter (37 induló): 36. Gulya Liliána Luca 55,79 mp. 600 méter (25): 3. Bartkó Virág 1:44,69 perc. 2000 méter (16): 2. Bartkó Virág 7:07,71 – aranyjelvény.

Sport XXI., terematlétika, Miskolc.

U13 (5). Sprint-gát váltó: 3. SAC 2:01,0 perc. Zsámoly szökdelés: 3. SAC 83,9 mp. Helyből távolugrás: 3. SAC 13,73 méter. Medicin lökés: 3. SAC 17 pont. Gát váltó: 3. SAC 2:07,3 perc. Végeredmény: 3. Salgótarjáni AC (Urbányi Levente, Markovics Anna, Bali Emese, Oravecz Lora, Kovács Gyöngyvirág, Tajti Eszter, Szélesi Kelly, Virágos Csongor) 15 pont.

Sport XXI. album

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s