Oda az olimpiai esély


ÖKÖLVÍVÁS – Eltiltották a salgótarjáni Szőrös Márkot

Mint arról korábban beszámoltunk, a tavalyi évben bajnoki címet nyert Szőrös Márknak (Salgótarjáni Boksz SE) maradt némi esélye, hogy kvalifikálja magát az idei olimpiai játékokra. Mivel azonban nem utazott el a kubai válogatott edzőtáborba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség két évre eltiltotta, így lemarad a tavaszi kvalifikációs tornákról is.

Márkot ötödik alkalommal hívták meg a szokásos, év eleji kubai összetartásra, amelyen mindenképpen meg kellett volna jelennie. A válogatott kerettagság ugyanis kötelező feladatokkal, kötelezettségekkel jár, melyek elmulasztása súlyos következményekkel jár. Mint azt Kovács László szövetségi kapitánytól megtudtuk, a salgótarjáni fiú nem tudta igazolni, hogy miért nem vett részt az edzőtáborozáson, így súlyos erkölcsi és morális vétséget követett el, ezért két évre eltiltották minden hazai eseménytől és a válogatott tagságát is elveszítette.

Ökölvívás - Férfi országos bajnokság

Egyszer fent, egyszer lent: a tavalyi bajnok Szőrös Márk (SBSE, balra) kétéves eltiltást kapott. MTI Fotó: Varga György

– Nagyon rosszul érintett, hogy eltiltottak – nyilatkozta tudósítónknak Márk. – Egy betegség miatt nem utaztam ki Kubába, több napon keresztül lázas voltam, és köhögtem. De a szövetség ezt nem fogadta el. A másik ok, amiatt nem tudtam kimenni, a családom nehéz helyzete volt. Egyrészt anyagilag, másrész egészségügyileg. Apukám kétszer kapott agyi infarktust, közlekedni alig bír már, kórházban lenne a helye, de nem vállalja. Nem akartam pont most itthon hagyni őket, anyukám is eléggé beteges. De a fő ok az én betegségem volt. Pedig úgy gondolom, hogy egy sportolónak első az egészsége.

Személyesen fogok bocsánatot kérni a szövetségtől, és Csötönyi Sándor elnök úrtól.

– Ha jól értettem, a szövetség gondja az volt, hogy nem tudtad igazolni a betegségedet. Van valami igazolásod róla?

– Igen, van orvosi igazolásom.

– És azt az igazolást látta már a szövetség?

– Még nem.

– Edzel továbbra is?

– Mostanában nem edzek, nem látom értelmet, ha eltiltottak. Pénzt kell keresnem, mert amit eddig kaptam, azt is megvonták, pedig abból éltünk, más jövedelmem nem volt, se a szüleimnek – zárta beszélgetésünket az ökölvívó, akit így az év sportolója választáson sem értékelhettek.

Bízunk benne, hogy a tehetséges fiatalember visszatérhet a sporthoz, és bár az olimpiai kvótának búcsút inthet (aminek megszerzésére eddig is csak minimális esélye volt), a későbbiekben még sok szép eredménnyel örvendeztetheti meg a salgótarjániakat.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s