A legjobbjainkat ünnepelték


ELISMERÉS – Salgótarján év sportolóinak díjazása

Péntek délután már 21. alkalommal választották meg Salgótarján legeredményesebb sportolóit. Az Apolló Centrum konferenciatermébe invitálták meg azokat, akik 2015-ös eredményeik alapján kiérdemelték a legjobbaknak járó címeket. Voltak köztük visszatérő arcok, és új nevek is. GALÉRIA

A nógrádi megyeszékhelyen már két évtizede, 1996 óta hagyomány, hogy köszöntik az előző esztendő legjobb sportolóit. A díjazottakra a szakterületért felelős alpolgármester, a Népjóléti Bizottság elnöke, a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. sportszakmai csoportvezetője, valamint a Népjóléti Iroda szakterületért felelős munkatársa által alkotott bizottság tesz javaslatot, és a díjak odaítélésről ez alapján a városvezető dönt.

A pénteki rendezvény a város szignáljával, valamint a Havanna Táncstúdió remek kis műsorával kezdődött, majd Kéri István elevenített fel pár nevet az elmúlt két évtized díjazottai közül. Ezt követően Fekete Zsolt alpolgármester kapott szót, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számú nevezés érkezett az egyes címekre, és bár nehéz összehasonlítani az egyes sportágak eredményeit, végül sikerült eldönteni a címek sorsát. Külön megköszönte a felkészítők, támogatóik segítségét, és elmondta, a város a nehéz anyagi körülmények ellenére is fontosnak tartja a sport felkarolását. Ahogy fogalmazott, a sport egy varázseszköz, játékosan nevel, győzni és veszíteni is megtanít, illetve példaképeket emel azok elé, akik hajlandóak küzdeni a sikerekért, ezáltal velük erősödik a közösség. Fekete Zsoltnak a város másik alpolgármestere, Dániel Zoltán segédkezett a díjak átadásában.

DSC_0195 másolata

A jövő reménységei (balról): Oláh Gergely és Botos Tibor edző, valamint Muzsnay Zsófia és Kovács Dénes edző

Legelőször a legeredményesebb ifjúsági lány sportolóját (a tavalyi különdíjast), az úszó Muzsnay Zsófiát szólították. Ő az országos bajnokság 100 és 200 méteres gyorsúszó számát is megnyerte, 100 méteres pillangóban pedig második lett. Korosztályos ranglistavezető 50 méteres és 100 méteres női gyorsúszásban, ezek mellett pedig 50 méter és 100 méter pillangóban második. Eredményeit 2015. októberéig a Gagarin DSE színiben érte el.

A fiatalabb kategória fiú díjazottja – 2013 után újra – az ökölvívó Oláh Gergely lett, aki tavaly megnyerte az ifjúsági magyar bajnokságot, az ifjúsági Európa-bajnokságon pedig az elődöntőig menetelt, azaz ötödikként zárt.

Ezt követően jöhettek a felnőtt díjazottak, elsőként (a korábbi ifista különdíjas) Goldmann Júlia vehette át a jól megérdemelt díjakat. A Salgótarjáni Dornyay SE (SDS) sportolója az országos csapatbajnokságon első, a rövidtávú országos bajnokságon, valamint a normáltávú ob-n harmadik helyet szerzett. Megnyerte a Salgótarján környékén rendezett Hungária Kupa nemzetközi versenyt, a hazai felnőtt női ranglistán – juniorként – a 12. helyen zárta a szezont.

DSC_0203

A két felnőtt díjazott edzőjükkel (balról): Goldmann Júlia, Sramkó Tibor és Fehérvári Dániel.

A férfiaknál csapattársa, Fehérvári Dániel lett a legjobb (2013 után ismét), aki az országos váltóbajnokságon első, az egyetemi és főiskolai ob-n a második helyen végzett. Az EFOL európai erdészeti bajnokságon váltóban első, sprintben második, normáltávon pedig harmadik helyet szerzett.

A 2015-ös év legeredményesebb csapatának (tavaly után újra) ezúttal is a Konecranes-Salgótarjáni KSE bizonyult. A jelenleg az NB I/B Keleti csoportjában listavezető kosárlabda csapat a 2014/2015. évi NB I/B-s bajnokságban harmadik helyezést ért el, míg a Dr. Hepp Ferenc emlékkupában a negyedik helyen végeztek.

A város évente maximum két különdíjat is kioszthat, ez idén két ifjúsági sportolónak járt. A tavalyi legjobb ifista lánynak megválasztott öttusázó, Barta Luca atlétikában, úszásban és vívásban is alkotott már maradandót, de fő sportágában is egyre szebb sikereket ér el. Tavaly az ifjúsági “B” kategóriájú háromtusa Európa-bajnokságon ezüst-, az utánpótlás ob-n bronzérmet szerzett. A junior ob-n nyolcadik, az ifjúsági “A” kategóriájú bajnokságon hatodik, az ifjúsági “A” kategóriás négytusa Európa Kupáján harmadik lett. A díjazott a rendezvény ideje alatt a korosztályos magyar válogatottal Bath-ban tartózkodott, ahol részt vett egy nemzetközi edzőtáborban és versenyen, a díjat így édesanyja vette át.

DSC_0209

A legeredményesebb csapat, a Konecranes-Salgótarjáni KSE, Fekete Zsolt alpolgármesterrel

A másik különdíjas a triatlonos Torák Levente lett, aki az aquatlon Sport XXI. ob-n, illetve a magyar bajnokságon is harmadikként végzett, a duatlon bajnokságon ötödik, a triatlon ob-n pedig hetedik lett.

Az év szponzorának a Reklám Press Magyarország Kft-t, a labdarúgás elkötelezett hívét, az NB I-es és NB II-es bajnokságokban is csapatokat versenyeztető Skorpió SE női futsal csapatának névadó szponzorát választották. A díjat a cég tulajdonosa, Horváth Szabolcs vette át.

Az elismerések kiosztása után csoportfotózás és kötetlen beszélgetéssel egybekötött állófogadás zárta a rendezvényt.


Salgótarján legeredményesebb sportolói – 2015

Felnőtt nő: Goldmann Júlia (tájfutás, Salgótarjáni Dornyay SE, edzője: Sramkó Tibor).

Felnőtt férfi: Fehérvári Dániel (tájfutás, Salgótarjáni Dornyay SE, edzője: Sramkó Tibor).

Ifjúsági lány: Muzsnay Zsófia (úszás, Gagarin DSE, edzője: Kovács Dénes). Különdíj: Barta Luca (öttusa, Trion SC, edzői: Kadlót Zoltán, Kovács Dénes, Serfőző Sándor).

Ifjúsági fiú: Oláh Gergely (ökölvívás, Salgótarjáni Boksz SE, edzője: Botos Tibor). Különdíj: Torák Levente (triatlon, duatlon, aquatlon, Tarjáni Tornádó Triatlon SE, edzője: Szuhán Attila).

Legeredményesebb csapat: Konecranes-Salgótarjáni KSE (kosárlabda, edző: Czigler László).

Szponzori díj: Reklám Press Magyarország Kft. (a Skorpió SE női futsal csapatainak támogatója).

Galéria

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s