Eb-részvételt ér a bajnoki cím


THAI BOKSZ – Rácz Ádám harmadszor muay thai bajnok

A Salgó Fight SE (SFSE) versenyzője, Rácz Ádám a napokban újra magyar bajnoki címet szerzett, de a klub utánpótlásának háza táján is nagy a mozgolódás.

Kövesi Tibor, Rácz Ádám és Lőcsei Nándor

A bajnok és felkészítői (balról): Kövesi Tibor, Rácz Ádám és Lőcsei Nándor.

Budapesten, a Vilmos Endre Sport Centrumban került megrendezésre a magyar muay thai bajnokság, ahol a junior korú Rácz Ádám képviselte a salgótarjáni színeket. A sok megbetegedés miatt több versenyző is visszamondta a részvételt, az SFSE is csupán egy harcost tudott ringbe küldeni. Ádámnak egy mérkőzést kellett vívnia a súlycsoportjában (junior 71 kg), ami viszont nagyon nehéznek bizonyult. A harmadik menetben azonban torkon rúgta az ellenfelét, aki nem is tudta tovább folytatni a meccset, így Kövesi Tibor tanítványa KO-val szerezte meg az aranyérmet. Ádám ezzel kivívta a jogot a májusban megrendezésre kerülő svédországi Európa-bajnoki részvételére.

A kisebbek is ismerkedhettek a meccsek izgalmával, hárman is részt vehettek a Fit Club Zugló közös edzésén. Az SFSE két gyermek és egy kadett korosztályú versenyzővel (Békési Alex, László Vendel és Bangó Máté) utazott a fővárosba, mindhárman remekül küzdöttek, derekasan helytálltak az erős edzőtársak ellen.

A sportegyesület folyamatosan bővül és fejlődik. Januártól az átlagosnál nagyobb létszámban jelentkeztek és járnak újoncok, a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban lévő központi csapatedzésekre. Tavaly novembertől Kisterenyén is várják az érdeklődő fiatalokat (6-14 éves korig) a Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahol az SFSE gyerek önvédelmi és küzdősport edzéseket tart, hétfőnként és péntekenként 15 órától. Ezen kívül Nagybátonyban is folynak az egyeztetések, egy felnőtt csapat indításáról.

Kövesi Tibor és a fővárosban bemutatkozó utánpótlás

Kövesi Tibor és a fővárosban bemutatkozó utánpótlás.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s