Kőrös és Harcsa is gőzerővel készül


ÖKÖLVÍVÁS – Profi bokszgála Salgótarjánban

A Felix Promotion szombaton 19 órától, a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban rendezi idei első élő televíziós nemzetközi bokszgáláját, melynek programjában szerepet kap a salgótarjáni Kőrös Attila, illetve a korábbi amatőr válogatott Harcsa Norbert is. Velük beszélgettünk.

12484754_975462199187078_7735896101284937064_o

A salgótarjáni Kőrös Attila korábban döntetlent ért el szombati riválisa ellen.

Az idén 22 esztendős Kőrös Attila 14 évesen, Botos Tibor kezei alatt ismerkedett meg az ökölvívással, nem sokkal később ezüstérmet szerzett a junior országos bajnokságon, és több kisebb tornán is győzni tudott.

– Tizennyolc évesen abbahagytam a sportot, még gyerek voltam, csináltam pár hülyeséget és az edzőm nem engedte, hogy bejárjak edzeni – mesélte tudósítónknak. – Pár évvel később aztán az egyik barátom unszolására újrakezdtem, és 2015 januárja óta Petrányi Zoltán menedzselésével versenyzek a profik között.

– Hol készülsz a mérkőzésekre?

– Salgótarjánban Botos Tibor segít, és kéthetente fel szoktam járni Budapestre, ahol Hranek Sándor irányítása alatt edzek és kesztyűzök.

– Hogyan alakult eddigi profi karriered?

– Az eddigi hét győzelmemből hatot KO-val nyertem, de háromszor vesztesen hagytam el a ringet. Az egyik vereségemet Németországban szenvedtem el, ahol egy junior világbajnoki cím volt a tét. Ezeken kívül van egy döntetlenem is, az ellen a Varga János ellen, akivel most szombaton is összecsapok majd.

– Remélhetőleg a betegség nem szól közbe.

– Sajnos szombaton megfáztam, egyelőre nem biztos, hogy el tudom vállalni a mérkőzést, de hazai közönség előtt mindenképpen kesztyűt szeretnék húzni, és célom a győzelem.

A 28 éves volt amatőr válogatott középsúlyú klasszis, Harcsa Norbert élete első hat menetre tervezett hivatásos mérkőzésén lép kötelek közé, melynek során a grúz Robizon Omsarashvilivel (22 győzelem, 11 vereség, 3 döntetlen) csap össze. Az eddigi mindkét küzdelmét megnyerő magyar bokszolót kérdeztük a várakozásairól.

Harcsa Norbert

Harcsa Norbert grúz bokszoló ellen bizonyíthat Salgótarjánban.

– Január elsején kezdtem a felkészülést, úgyhogy nem lehet gond a kondíciómmal – jelentette ki a budapesti ökölvívó. – A hat menet jóval hosszabb mérkőzésnek számít a korábbiaknál, ezért nem szeretnék abba a hibába esni, mint az előző mérkőzésemen, hogy rögtön az elején őrült ütészáporokba kezdek, már csak azért sem, mert az ellenfelem is hajlamos rá, ő viszont rutinosabb a menetszámok tekintetében.

– Mit lehet tudni a taktikáról?

– Az első két menetet úgy tervezem, hogy fogadó ütéssekkel szépen lassan elveszem a kedvét a támadásoktól, és a harmadiktól kapcsolok nagyobb fokozatba, amikor már kellően lelassult Omsarashvili.

– A 25 éves grúz jó ellenfél, de kellő koncentrációval nem maradhat el a siker.

– Fiatal kora ellenére már igen rutinosnak számít, hiszen neki ez lesz a 37. profi mérkőzése, míg én csak a harmadik meccsemre készülök. Ennek ellenére nem okozhat gondot a legyőzése, hisz Omsarashvili csak egy állomás a céljaim felé vezető hosszú úton. Viszont nem szabad félvállról vennem, mert főleg az elején nagy, széles csapottakat üt, és dobálja a fejét – zárta beszélgetésünket Harcsa.

Az M4 Sport által élőben közvetítésre kerülő bokszgálán a Felix Promotion számos ismert versenyzője kötelek közé lép. A főmérkőzésen Szellő Imre bizonyíthat, de láthatjuk még Baranyi Richárdot, Laki Róbertet, Pintye Szabolcsot, Darmos Józsefet és Bozai Gyulát is. A hivatalos mérlegelésre pénteken 16 órától kerül sor az Apolló Centrumban.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s