Nagy csatákkal mutatkozott be a város


ÖKÖLVÍVÁS – Profi bokszgála Salgótarjánban

Hatalmas figyelem kísérte szombat este, a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban megrendezett profi bokszgálát. A Felix Promotion idei első rendezvényén 12 összecsapást rendeztek, ahol kiütésekben sem volt hiány. GALÉRIA

Mint ahogy azt korábban beharangoztuk, Rácz Felix sportvállalkozása a nógrádi megyeszékhelyet választotta az idénynyitó helyszínéül, ahol a hazai profi élmezőny mutathatta meg magát. A ring környékén számos nagy nevet kiszúrhattunk, többek között a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, dr. Csötönyi Sándor is tiszteletét tette Salgótarjánban, míg az M4 Sport csatorna helyszíni szakkommentátora a korábbi váltósúlyú világbajnok, Kótai Mihály volt.

DSC_0249

A szövetség elnöke, dr. Csötönyi Sándor is tiszteletét tette Salgótarjánban.

Már az ültetőmérkőzéseket is szép számú közönség nézte végig a lelátón, az impozáns díszletek és ringhangulat hamar magával ragadta a szurkolókat. Fekete Zsolt alpolgármester megnyitóját követően aztán felhangosodott a csarnok, hiszen a salgótarjáni Kőrös Attilát szólították a szorítóba. A 21 esztendős, középsúlyú ökölvívó 12. profi mérkőzését vívta, először húzhatott kesztyűt hazai közönség előtt. Bár a héten betegséggel küzdött, ez az első két menetben nem látszott meg rajta, igaz, a szüneteket végigköhögte. Becsületesen végigharcolta a mérkőzést, bár a végére már kiütköztek a megfázás nyomai. A negyedik menet után aztán a bíró az ő kezét emelte a magasba, a korábbi junior bajnoki ezüstérmes fiú ezzel nyolcadik győzelmét aratta. Mint tudósítónknak a mérkőzés után elárulta, érezte a betegség jeleit, ennél még jobb teljesítményre is képes lett volna, de örül, hogy hazai lelátó előtt sikerült megvernie azt a riválisát, aki ellen tavaly augusztusban döntetlent ért el.

DSC_0329

A salgótarjáni Kőrös Attila (jobra) – betegsége ellenére – legyőzte riválisát

Ezt követően a kétszeres amatőr Eb-érmes Darmos József a harmadik hivatásos mérkőzésén kiütésén diadalmaskodott, majd látványos meccset nyert a középsúlyú Pintye Szabolcs (11 győzelem, 1 döntetlen), aki hat menetben múlta felül a grúz Giorgi Beroshvilit (23 győzelem, 9 vereség, 2 döntetlen). A pehelysúlyú Laki Róbert (12 győzelem, 1 döntetlen) egy óriási test KO-val nyert az Artur Movsesyan (11 győzelem, 3 vereség) elleni összecsapás ötödik menetében.

Ekkor következett a legjobban várt utolsó három mérkőzés. A Felix Promotion középsúlyú reménysége, Harcsa Norbert (3 győzelem, 0 vereség) az igen rutinos, és remek felépítésű grúz Robizon Omsarashvili (22 győzelem, 12 vereség, 3 döntetlen) ellen lépett ringkötelek közé Salgótarjánban, ahol türelmes boksszal felőrülte ellenfelét, így megszerezte profi pályafutása első idő előtti sikerét. A budapesti bokszoló végig uralta a szorítót a látványos ütésváltásokkal tarkított küzdelem során, és a harmadik menet harmadik percének az elején egy fülre mért kemény jobbossal padlóztatta először a grúzt. A számolás után Harcsa megpróbálta befejezni az összecsapást, ám az csak a következő menet első felében sikerült neki; ekkor több ütéssel megrendítette riválisát, majd egy kemény bal-jobb kombinációval újra leküldte Omsarashvilit, aki képtelen volt a szabályok adta időkereten belül összeszedni magát – vagyis Harcsa KO-val nyert.

DSC_0472

Harcsa Norbert első kiütéses győzelmét szerezte Salgótarjánban

A félnehézsúlyú magyar-, és WBF nemzetközi bajnok Baranyi Richárd (15 győzelem, 1 vereség) látványos, ütésgazdag hat menetes összecsapást nyert a lengyel Bartlomiej Grafka (16 győzelem, 20 vereség. 2 döntetlen) ellen. A kecskeméti bunyós a meccs első felében többször is közel került az idő előtti győzelem lehetőségéhez, míg a szívós Grafka csak a küzdelem hajrájában tudott felnőni a magyar versenyzőhöz. A végeredmény egyhangú pontozás lett.

DSC_0507

A félnehézsúlyú magyar és WBF nemzetközi-bajnok Baranyi Richárd (fehér nadrágban) nagy csatában győzte le lengyel ellenfelét.

A rendezvény főmérkőzésén a legmagasabban rangsorolt magyar profi ökölvívó, a cirkálósúlyú Szellő Imre (11 győzelem, 0 vereség) tette kockára nemzetközi bajnoki övért, méghozzá a sok nagy csatát megélt argentin Walter David Cabral (21 győzelem, 15 vereség) ellen. A ceglédi klasszis remekül kezdte a találkozót, mindjárt a nyitó menetben komoly fölénybe került, melynek során dél-amerikai riválisa egyszer komolyan meg is rendült. A folytatásban a magyar ökölvívó támadásban maradt, és nem sokkal később több ütéssel padlóra küldte kihívóját – a súlyos leütésből Cabral már nem is tudott felállni, a biztonság kedvéért a ringorvost is a behívták az ökölvívóhoz.

DSC_0626

A főmérkőzésen Szellő Imre a második menetben kiütéssel nyert, ezzel megvédte címét

Összességében kijelenthetjük, hogy a nagy érdeklődés és a látványos összecsapások alátámasztják, hogy érdemes volt Salgótarjánba hozni a gálát, és a legjobbak remélhetőleg a következő esztendőkben is ellátogatnak majd a nógrádi megyeszékhelyre.

További eredmények (elől a győztesek): Bozai Gyula – Szatmári Attila PGY4. Tar Péter – Horváth László TKO1. Füzesi Ádám – Mészáros Tibor PGY4. Egedi Renátó – Bimbó Lajos PGY4. Szabó Szabolcs – Takács József PGY6.

Galéria.

Reklámok

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Újra Salgótarjánban a profik | Nógrád sportja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s