Új időpontban a jubileumi túra


 

TELJESÍTMÉNYTÚRA – Szent László túra

Az elmúlt napokban igen sokan érdeklődtek a Pásztói SZSE természetjáró szakosztályánál, hogy mikor kerül lebonyolításra a sok éve, eddig mindig februári hétvégeken lebonyolított Szent László nevet viselő cserháti országos teljesítménytúra.

Az első ellenőrző pont  most is a tari Sztupa mellett lesz

Az első ellenőrző állomás a tari Sztupa mellett lesz

Érdekelődésünkre Parádi László pásztói főszervezőtől megtudtuk a népszerű nógrádi túra idén sem marad el, sőt új távval – 50 km – kerül kiegészítésre.

A sportegyesület szakosztálya elmúlt év februári túraeseményét követően már közölte, hogy 2016-tól a népszerű nógrádi túraesemény lebonyolításával kapcsolatban áttérnek a négy évszakos lebonyolításra. Első ízben tavaszi fordulóra kerül sor, melynek időpontja 2016. április 16. lesz.

Ezt követően forgószínpadszerűen évente fognak változni a lebonyolítási időpontok, így nyári,őszi és téli túra időben is teljesíthetik majd Nógrád megye egyik legjelentősebb szabadidősportos szakági rendezvényét a Szent László országos teljesítménytúrát a részvevők

A legfontosabb változtatások között szerepel, hogy azok, akik mind a négy évszakban teljesítik bármelyik túra távot, a negyedik teljesítést követően, elismerésünk jeléül, díjazásként a kitűző mellé jelvényt is kapnak.

Nyári túra Szent László

Idéntől négy évszakos lesz Szent László teljesítménytúra

Az új túratáv tervezett útvonala (50km): Tar – Sztupa – Szentkút – Sámsonháza – Nagybárkány Tepke – Kozárd – Ecseg – Cserhátszentiván – Pásztó lesz kijelölve.

A rövidebb távot választók a régi (33 km): Tar- Sztupa – Szentkút – Sámsonháza – Nagybárkány -Tepke – Pásztó és a (15km): Tar – Sztupa – Szentkút – Sámsonháza – Nagybárkány útvonalakon teljesíthetik a cserháti túrát.

A pásztói rendezők mindhárom táv elrajtolási helyét Tar vasútállomás, jelölték meg.. A két leghosszabb táv célja Pásztón a Tittel Pál kollégiumban lesz, még a legrövidebb a 15 km útvonala a Nagybárkányi Általános Iskolában ér véget. A hagyományoknak megfelelően az idei, jubileumi 15. túrarendezvényen is lesz, a térség turisztikai látványosságaival illetve történelemmel kapcsolatos -teszt totó-melynek hibátlan kitöltése esetén a túrázók között a rendezők könyveket sorsolnak ki.

Az idei szabadidős sportrendezvényre már most online a Muzsla.hu honlapon illetve a lacipa kukac freemail.hu lehet nevezni.

Forrás: Cz.Zentai

Fotó: Bódi Zoltán

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s